2017. szeptember 25., hétfő

Linda Canino: Napi áhítat...

,,Hagyd Jézust cselekedni...-,,Zsoltárok 3:8

Az üdvösség az Úrhoz tartozik. "Isten majd gondoskodik az áldozatnak való bárányról" - mondta Ábrahám Izsáknak. Isten odatette a kost a bokrok közé, majd évekkel később, saját Fia, Jézus Krisztus vált a mi helyettes áldozatunkká a Golgota oltárán. Mindig Isten a kezdeményező. Ábrahám szolgája kérte meg Rebeka kezét Izsák számára. A szolga vitte Izsák házassági ajánlatát, arany és ezüst ékszereket, ruhát, a tevét, amin Rebeka utazhat biztosította a vezetést az útra és örökségként mindent felkínált, amit Ábrahám birtokolt. Rebekának csak annyit kellett mondania: "Elmegyek" (1 Móz. 24: 58). 
Sok generációval később angyal ment Máriához egy csodálatos ajánlattal. Mária mindössze ennyit mondott: "Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a Te beszéded szerint!" (Luk. 1:38). 
A teremtéstől a jelenések könyvéig, Isten az, aki ad és egyetlen kérdéssel megszólítja az ember szabad akaratát: "Elfogadod?"

Krisztus, mint valódi ember, az ajtónál áll és kopogtat (Jel. 3:20). A mi engedélyünkre vár, hogy véghezvigye azt, amit mi nem tudunk. Annyira elszántan próbálunk tetszeni Neki, de ami a leginkább tetszik Neki az az, ha elfogadunk Tőle. A hit elfogadja mindazt, amit Ő már megtett, és az ígéretet arra vonatkozólag, amit meg fog tenni. 


Rebeka elfogadja az áldást. Milliók anyjává vált és utódai birtokba vették ellenségeik városát (1 Móz. 24:60). 
Mária elfogadott egy hatalmas szerepet Isten tervében, Isten megígérte, hogy épít egy gyülekezetet, main a pokol kapui sem diadalmaskodnak. 
Fogadd el az ígéretet. "Álljatok veszteg, és meglátjátok, hogyan szabadít meg az Úr benneteket!" (2 Móz. 14:13).

Forrás: https://www.ahitatok.hu/

Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése