2017. szeptember 26., kedd

Csendes percek: ISTEN AJÁNDÉKA



,,Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Mégis jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban. Azt pedig tudjátok ti is, filippiek, hogy az evangélium hirdetésének kezdetén, amikor eltávoztam Macedóniából, az ajándékozás és elfogadás tekintetében egyetlen gyülekezet sem állt velem kapcsolatban, csak ti egyedül, mert egyszer-másszor Thesszalonikába is küldtetek szükségleteimre. Nem mintha az ajándékot kívánnám, hanem azt kívánom, hogy bőségesen kamatozzék az a ti javatokra. Átvettem mindent, és bővelkedem. El vagyok látva, miután megkaptam Epafroditosztól, ami tőletek jött olyan kellemes illatként és kedves áldozatként, amely tetszik az Istennek. Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.,, - Fil 4,10-19.

,,Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.,,
(Fil 4,19)

Egyszer luxus bőrápoló termékeket kaptam ajándékba. Hálás voltam értük, mivel régóta szerettem volna ilyeneket, azonban sosem engedhettem meg magamnak. Egy ideig a szekrényemen csodáltam őket. Gyönyörűen be voltak csomagolva, és túl drágának tűntek ahhoz, hogy kibontsam és használjam őket. Aztán ráébredtem, hogy butaság volt nem használni a nagylelkű ajándékot. Így hát kinyitottam és kedvemet leltem bennük.
Az ilyen értékes ajándékok hasonlítanak Isten ajándékaira. Isten ajándékai ingyenesek. Ilyen ajándék Jézus, Isten Fia és a megbocsátás és örökélet, amelyet ő ajánl fel nekünk. Amíg Jézust nem fogadjuk be szívünkbe, nem tudjuk megtapasztalni azt a szabadságot, amelyet ez az Istentől származó ajándék ad. Isten lelki ajándékokat is ajándékoz nekünk azért, hogy azokat használjuk az ő országának szolgálatára. Azonban ha ezeket nem használjuk, nincsenek hatással sem a mi, sem mások életére. Ezeket az ajándékokat elfogadhatjuk, kinyithatjuk és használhatjuk Isten dicsőségére és mások szolgálatára.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy jó ajándékokkal halmozol el, hogy segíthessük egyházad épülését. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként! És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vigy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4)

Isten ajándékait mások szolgálatára használhatom.
Ann Stewart (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK ISTEN AJÁNDÉKAINAK FELISMERÉSÉÉRT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése