2017. szeptember 28., csütörtök

Szellemi vérátömlesztés - avagy új élet a Király vérvonalában

„Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből, hanem drága véren - mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén." (1Pét 1,18-19)

Világok harca


Amikor Jézus eljött ebbe a Világba, elhozta azt a szellemi világosságot, amivel az újjászületett hívők a mindennapi események mögé tudnak nézni, és meg tudják látni a szellemi világban működő folyamatokat is - melyek alapvetően irányítják fizikai szinten a történéseket. Úgy is mondhatnánk, ezzel lehetőséget kaptunk arra, hogy ne az események sodorjanak bennünket, és hányjanak ide-oda, hanem azok fölé kerülve, mi tudjuk szellemi bölcsességben befolyásolni, irányítani és kézben tartani azokat (Mt 4,16).

Hogy ezt megértsük, tudnunk kell, hogy két szellemi birodalom működik jelenleg Földünkön. Egyrészt sátán királysága, másrészt Isten királysága. A hatalmat, amit az első ember, Ádám kapott Istentől, (miszerint uralkodjon ezen a Földön), sátán megtévesztéssel megszerezte az első emberpártól, s azóta ő ennek a Földnek az istene. (2Kor 4,4)
Hatalma alatt vannak az emberek, és mivel ő maga a bűn, ezért a bűn uralkodik az emberek felett, tehát az emberek a bűn rabszolgái (Róm 6,20). A sátáni birodalom a sötétség szellemi birodalma, az ördög az ő hadseregével (démonaival) egyetemben kénye-kedve szerint bánik az uralma alatt lévő emberekkel (Ef 2,2).

Ezzel szemben, Jézus a Mennyei Birodalom küldöttjeként jött el. Legyőzte, sőt lefegyverezte a gonosz démoni erőket (Kol 2,15), majd egy dekrétumot fogadtatott el sátánnal, mely szerint minden egyes embert el kell engednie a rabszolgaságából, aki Őt, Jézust választja Urának. Jézus tehát elindította Isten királyságának működését itt a Földön, mondhatni megalapította a Mennyei Birodalom külbirtokát, provinciáját. Minden egyes ember, aki elfogadja Jézus megváltói munkáját, és megteszi Őt élete Urává, annak Isten egy új életet ad, újjászüli őt (Ján 1,12-13), ezáltal teljes tisztaságban és szentségben átkerül sátán királyságából, Isten Mennyei Birodalmába.

Tehát mi Isten Királyságát, a Mennyei Birodalmat képviseljük itt, a földi körülmények között, egy számunkra már idegen területen, sátán királyságában. Már nem ehhez a világhoz tartozunk, hanem mennyei állampolgárok és mennyei küldöttek vagyunk, felruházva és felfegyverezve a Menny természetfeletti hatalmával és erejével (Luk 10,19).
Kérdés az, hogy mi - újjászületett keresztények - mit kezdünk ezzel az új élettel és hatalommal, amit megkaptunk Krisztusban! A kereszténységet üres vallásként éljük tovább, és a saját földi életünket, saját kis királyságunkat építjük, vagy belépünk végre mennyei elhívásunkba, mennyei küldetésünkbe?
Ez az a pont, ahol szükséges megértenünk, hogy Jézus vére mit is jelent számunkra!


Jézus véráldozatával egy új faj született

Az engesztelés legfontosabb eszköze a vér. Az Ószövetségben állandó véráldozatra volt szüksége ahhoz Isten népének, Izraelnek, hogy az Örökkévalónál kiengesztelés szerezzen. A bűnökért való engesztelést az állatok vérének kiontása biztosította, ám ez az áldozat csupán csak elfedezte a bűnöket, de az ember lelkiismeretét nem tudta megtisztítani, hiszen jelképes cselekedetek által kívülre helyezte a hangsúlyt.

A Zsidó levél 9.fejezetében a 11. verstől a 15. versig a következőket olvashatjuk:

"Krisztus pedig megjelenvén, mint a jövendő javaknak főpapja, a nagyobb és tökéletesebb, nem kézzel csinált, azaz nem e világból való sátoron keresztül, És nem bakok és tulkok vére által, hanem az ő tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve. Mert ha a bakoknak és bikáknak a vére, meg a tehén hamva, a tisztátalanokra hintetvén, megszentel a testnek tisztaságára: Mennyivel inkább Krisztusnak a vére, a ki örökké való Szellem által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek: megtisztítja a ti lelkiismereteteket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljatok az élő Istennek. És ezért új szövetségnek a közbenjárója Ő, hogy meghalván az első szövetségbeli bűnök váltságáért, a hivatottak elnyerjék az örökkévaló örökségnek ígéretét."

A fenti igeversekből láthatjuk, hogy Jézus Krisztus keresztáldozata, az Ő vére, egy olyan szellemi valóság, amelynek elfogadásakor megnyílt számunkra az örökkévaló örökség ígérete. Az eredeti görög szövegben az "örökkévaló örökség ígérete" a múltra és a jövőre egyaránt vonatkozó birtoklás bejelentését fejezi ki.
Sokszor csupán a bűnbocsánatot látjuk a keresztben, pedig a végleges hangsúly az új szövetségen, az új vérvonalon és az azzal járó összes előjogon, örökségen van.
Gondoljunk bele, Jézus vérének elfogadása egy olyan szellemi valóságba emel, ami túlmutat mindenen, ami földi. Egy új faj született meg szellemünkkel együtt, amikor újjászülettünk. Ennek az új teremtésnek már semmi köze a bukott ádámi fajhoz, ez a királyi vérvonal. A krisztusi faj.
Egy új, természetfeletti élet kezdődött el bennünk, ami legbensőbb lényünket határozza meg. Ha ezt világosan megértjük, nem maradunk soha többé olyan hívők, akik identitászavarban küszködnek.
Sátán nem tud mit kezdeni azokkal a hívőkkel, akik ezt az igazságot megélik, és életük szerves részévé teszik. Az ördög leginkább a Jézus vérében rejlő identitásunkat próbálja támadni, emlékeztetve minket az ádámi vérvonalunk okozta átkokra, bűnökre, és a bukott természet mindennemű hozományára.
Aki azonban felismeri és megérti azt a "szellemi vérátömlesztést", amit Krisztus adott nekünk a kereszten, soha többé nem fog mennyei identitásában meginogni, krisztusi természettel fog mindenhez hozzáállni.



Az újszövetség vére által, mennyei DNS-t örököltünk

A vércsoport egy régóta használt megkülönböztetési módszer. Maga a vércsoport azt jelenti, - nagyon-nagyon leegyszerűsítve -, hogy minden ember vérét be lehet sorolni nagy csoportokba, (4 féle) bizonyos kémiai reakciók alapján, ami az illető vérére jellemző. A vércsoport viszont nem egyedi. Mivel csak pár ezer különböző vércsoport van, így minden sokezredik ember ugyanolyan vércsoporttal rendelkezik. Tehát, például egy többmilliós városban van több száz, vagy akár több ezer egyforma vércsoportú egyén.

A DNS viszont más. Ez az az örökítőanyag, ami mindenkinek minden sejtjében egyénre szabottan benne van. Ez tartalmazza a génjeinket. Ezen kívül vannak a DNS spirálon olyan kicsi részecskék, amik kiválóan alkalmasak arra, hogy embereket megkülönböztessünk. Ugyanis olyan sok, és egyben sokféle kis régió (orvosi nyelven, marker) van ezen a spirálon, hogy ezáltal minden embernek különböző a DNS-e, tehát tökéletesen egyedi.
Amíg a DNS, mint örökítő anyag, nagyon korrekt bizonyíték lehet valaki beazonosítása felől, addig a vércsoport csak a valószínűség megállapítását teszi lehetővé.

Milyen érdekes, hogy a modern genetikával foglalkozó orvostudomány és más DNS-t vizsgáló társmódszerek, mint például a bioenergetika, kimondja, hogy a DNS tulajdonképpen több, mint egy örökítésért felelős speciális nukleinsav. Gyakorlatilag tartalmaz minden olyan információt, mely kapcsolatban áll a tudattal, a szabad választási joggal, és befolyásolja az ember fizikai, pszichés és szellemi fejlődését.
E tudomány szerint a megfelelő „utasítást” (kérést), a DNS burok megfelelő mágneses szintje veszi át, illetve „értelmezi” azt. Ez a mágneses tér „hall” és utasításként értelmez minden agyi-elme produktumot (azaz gondolatot) és kimondott szót (annak rezgésszintjét), ezért kell odafigyelnünk arra, hogy mit mondunk, mert így annak a rezgésszintjét veszi át egész szervezetünk és azt is tekinti természetesnek!

Ha átgondoljuk azt, hogy Isten a világot az Ő hangjával, az Ő "Legyen" szavával teremtette, és mivel szólt, minden előállt a láthatatlanból, akkor erősen elgondolkodtató az a tény, amit az emberi tudományok csupán csak karcolgatni próbálnak Isten végtelen mélységéből, bölcsességéből.

Jézus Krisztus, Aki mindenek előtt született az Atyától, és akiben teremtetett minden; földi szolgálata során nem csupán a Mennyei Atya sajátos, nem emberi fajtól származó kromoszómáját hordozta testében, hanem olyan mennyei DNS-t, ami által mindig tisztában volt identitásával. Amikor szólt, maga Isten szólt az Ő teremtő erejével. Gondoljunk arra, amikor Lázárnak azt mondta az Úr: "Lázár, jöjj ki!" ...és Lázár kisétált a sírból. Fantasztikus! A Halálnak át kellett adnia Lázárt, amikor az Élet Ura kiparancsolta lelkét markaiból!

Azt hiszem, így könnyebben megérthetjük, hogy Jézus véráldozatával, mit is örököltünk. A vérontás szellemi valósága betört sátán sötét birodalmába, és kiragadta az embert az ádámi veszteségből, krisztusi örökségbe.
Mióta új teremtések lettünk, Krisztus értelme lakozik bennünk gazdagon. Így nem gondolkodhatunk "ádámi módon". Mivel az Úr Jézus az elsőszülött, az első zsenge, s mi az Ő feltámadásában vele együtt már feltámadtunk egy új, szellemi életre, ezért atyjafiaiként, ugyanabba a vérvonalba kerültünk bele a kereszt igazsága által, melyben Ő van. Mennyei DNS jellemzi tehát a belső emberünket, aki napról-napra megerősödik. Így tehát "krisztusiak" lettünk.
Mivel a vérben van az élet, fontos megértenünk, hogy Jézus vérében van a mi új, szellemi életünk. Éppen ezért olyan dolgokat tehetünk, amit Krisztus tett. Ehhez azonban meg kell változtatni a kegyelem véréről való gondolkodásmódunkat. Ebben a vérben isteni Élet van.


Az áldozat, a megváltás, amit Jézus véghezvitt a golgotai kereszten, egy fantasztikus haditett volt, amelynek csodálatával a Menny, és a mennyei lények sem tudnak betelni. A halandót elnyeli a halhatatlanság, a nyomorúságost a dicsőséges.


Jézus vére által közelvalókká lettünk, az Atya, mint fiaira néz ránk. Azonban az, hogy beszélünk és gondolkodunk Istenről, még önmagában nem lesz sorsfordítóvá. Akkor változunk meg, ha rendelkezésünkre áll Isten élete, ereje, hatalma. És ez a vérben van.


Jézus Krisztus igazsága a birtokunkba került. Először igazzá lettünk, és utána tudtunk igazságosan cselekedni. Az engesztelő áldozat vérébe vetett hit által megmutatja Isten az Ő igazságát bennünk, rajtunk, általunk. Ami régen hajtott minket, az az ádámi, belső természet - meghalt. Meghaltak a romlott kívánságai, meghaltak a tervei, mert Jézus vére átkódolta mennyei DNS-sel. Egy új természet van éppen ezért bennünk. Ezért fontos, hogy engedjük, hogy a megszentelődésnek a vére működjön és hasson bennünk.


Járjunk tehát mennyei DNS-ünk szerint, engedjük, hogy felruházzon minket mennyei hatalommal, hogy minden élethelyzetben tudjuk használni Krisztus vérvonalának természetét sátán támadásai ellen. Ebben a vérvonalban élet van, szabadulás, gyógyulás, feltámadás, csodák. Így tekintsünk Jézus vérére! Így gondoljunk minden egyes úrvacsorakor az Ő megszentelő áldozatára, mint akik vér vagyunk az Ő véréből, a királyi vérvonal leszármazottai. Ez a vér hatalmat ad nekünk a győzelemre.

"És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt. És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért; és az ő életöket nem kímélték mind halálig."(Jel 12, 10-11)

Isten áldjon, Testvérem!

Christa blogja-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése