2017. augusztus 5., szombat

Derek Prince: Isten igéjének megvallása -Február


Uram, köszönöm Jézus vérét. Ingyen megigazultam az Ő kegyelme által. Őbenne hiszek, aki megigazított engem, és a hitem tulajdoníttatik igazságul. Isten: Jézus igazságosságával igazzá tett, és hittel belépek a bátorság azon dimenziójába, amit ez a fölismerés hoz. Isten Jézus igazságosságával igazzá tett engem, és hittel magaménak tekintem azt a békességet, biztonságot és örömöt, amit ez a fölismerés hoz. Összhangba hozom a megvallásomat Isten igéjével és kijelentem: Jézus vére megigazított, igazzá tett engem, mintha soha nem vétkeztem volna. Jézus vére megszentelt, szentté tett, Isten számára elkülönített.

Mélyen tisztelem a szövetség vérét. Jézus vérébe vetett hit megszentelt engem, teljes lényemet átvitte az ördög hatóköréből Isten Fiának felségterületére. Teljes mértékben visszavásárolt engem az ördög királyságából Isten királyságába. A szellemen és testem is Istené, mert Jézus a teljes megváltásom árát megfizette az Ő drága vére által. Isten szent, méltó az imádatra. Isten terve, hogy engem szentté tegyen, mégpedig nem rendeletek sorának megtartása hanem Jézus vére által. Hiszek Jézus Krisztusban és vallom, hogy Jézus vére megszentelt, szentté tett, Isten számára elkülönített.

Köszönöm a Szent Szellem munkáját és kijelentem, hogy a testem a Szent Szellem temploma, amelyet Jézus vére váltott és tisztított meg. És az Úr teljes körű jogokkal rendelkezik a testem felett. Ezért nem szennyezem be falánksággal, iszákossággal és erkölcstelenséggel és semmi más módon, amellyel visszaélnék a testemmel. A testem Isten tulajdona, nem az ördögé. Jog szerint a testemmel nem az ördög rendelkezik, hanem Jézus és neki különleges terve van a testemmel. Hallgatok az Úr hangjára, és engedelmeskedem szavának. Megvallom, hogy számomra így hangzik az Ő igazsága: „Hallgassatok az én szómra, és én Istenetekké leszek”! Hit által megöldöklöm a test cselekedeteit, és megnyitom magam a teljesen új természet előtt, amelyet a Szent Szellem teremt bennem. Jézus Krisztus minden bűntől megtisztít engem a vérével, elfogadom az újjászületést, melynek révén Isten Szelleme által egy teljesen új élet született meg bennem. A Szent Szellem megújít engem. Új teremtmény vagyok, nem a saját igaz tetteim folytán, hanem mert Isten úgy döntött könyörül rajtam. Testem a Szent Szellem temploma, amelyet Jézus vére váltott és tisztított meg. Ámen.

Kérem Isten bocsásson meg minden bűnt, és én is megbocsátok minden személynek, akinek szükséges. (Sorold fel a konkrét neveket!) Miután ezt megtettem, kijelentem, hogy a Sátánnak nincs helye bennem, nincs hatalma rajtam, és vele szemben nincs rendezetlen tartozásom. Kijelentem, hogy egyedül Jézus a Szabadítom, és mindaz, aki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül”. A Sátánnak nincs helye bennem, nincs hatalma rajtam. Jézus vére által lerombolom azokat az erődítményeket, amelyeket a Sátán épített ki az elmémben. Engedelmeskedem Isten hívásának abban, hogy az Ő útmutatása szerint böjtöljek és imádkozzam emberek kötelékeinek megoldásáért, a terheiktől való szabadulásért, az elnyomottak megszabadulásáért és az igák összetöréséért. Jézusban életem megrögzött bűne (nevezd meg!) megfeszíttetett. A keresztre vetem, nem hagyom, hogy tovább uraljon. Igyekszem erősíteni akaratomat, és élek a kereszten megszerzett jogaimmal, újra és újra hangoztatom: a Sátánnak nincs helye bennem, nincs hatalma rajtam és vele szemben nincs rendezetlen tartozásom. Jézus vére minden tartozásomat kiegyenlítette!

A testem Istenné, és úgy szándékozom élni vele, beleértve, hogy mit eszem és mit iszom, hogy az által megdicsőítsem Őt. Isten félelmet keltő és csodálatos módon alkotott meg engem. Dicsőíteni fogom Istent abban is, amit megeszem, és hogy milyen gyakran étkezem. Testem a Szent Szellem temploma, amelyet Jézus vére megváltott, megtisztított és megszentelt.

Ámen!

Forrás: Derek Prince: Isten igéjének megvallása című könyvéből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése