2021. október 27., szerda

💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Egyszer valamelyik zsinagógában tanított szombaton. 
Íme, volt ott egy asszony, akiben betegség lelke lakott tizennyolc éve, és annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem volt képes felegyenesedni.
Amikor Jézus meglátta őt, előszólította, és ezt mondta neki:Asszony, megszabadultál betegségedből. 
És rátette a kezét, mire ő nyomban felegyenesedett, és dicsőítette az Istent.
A zsinagógai elöljáró azonban megharagudott, hogy szombaton gyógyított Jézus, és így szólt a sokasághoz: Hat nap van, amelyen munkálkodni kell, azokon jöjjetek gyógyíttatni magatokat, és ne szombaton!
Az Úr így válaszolt neki: Képmutatók, vajon szombaton nem oldja-e el mindegyikőtök a maga ökrét vagy szamarát a jászoltól, és nem vezeti-e ki itatni?
Hát Ábrahámnak ezt a leányát, akit tizennyolc éve megkötözött a Sátán, nem kellett-e feloldani ebből a kötelékből szombaton?
Amikor ezt mondta, ellenfelei mindnyájan megszégyenültek, de az egész sokaság örült mindazoknak a csodáknak, amelyeket ő vitt véghez.”‭‭Lukács‬ ‭13:10-17‬ ‭


💥Van Erőm💥

Még egy hét betegség is nehéz terhet jelent
– még akkor is, ha már elkezdtük az előírt kezelést, és a gyógyszerek lassan hatni kezdtek. Nem beszélve arról, ha valaki már 18 éve hordozza a betegség fájdalmas súlyát.
Ez idő alatt annyi minden változhat egy emberi életben. Vannak időszakok, amikor a remény lángja tűzoszlopként ég, s vannak helyzetek, amikor csak éppen pislákol. A csodálatos, hogy soha nem alszik el.
Jézus, amikor találkozik ezzel az asszonnyal, azonnal meg akarja gyógyítani. Nem akar várni, nem akarja a következő napra halogatni. Pont ott, pont akkor egy új élettel akarja megajándékozni. 
Szegény asszony szenvedése nem folytatódhat még a következő héten is. Nem számítanak a zsinagógai elöljárók megvető tekintetei, hogy Jézus éppen szombaton gyógyít, csupán egy emberi élet számít, ami a csoda és az új élet előtt áll.
Ez is azt igazolja, hogy Jézus mindig időben érkezik.
Amikor az életünkben tényleg szükség van a csodára, akkor nem késik. Nem mondja azt, hogy majd holnap vele leszek a nyomorúságban, hanem féltő szeretettel még aznap cselekszik. 
Hangzik a segítő szó: Itt vagyok!
Még egy újabb csoda Jézustól, mindez pedig azért „hogy beteljesedjenek az Ézsaiás próféta által mondottak: „Erőtlenségünket ő vette el, és betegségeinket ő hordozta.”
(Máté 8,17)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése