2021. október 18., hétfő

💥Mai Ige - BobGass💥- Tanulj meg helyesen gondolkodni!

„Az igazak gondolatai helyesek, a bűnösök szándékai csalárdak.” (Példabeszédek 12:5)


Az elménk képes ellenünk dolgozni, de működhet az érdekünkben is. Amikor értünk dolgozik, akkor segít pozitívnak maradni, elérni a céljainkat, és örülni minden egyes napnak. Amikor viszont ellenünk dolgozik, akkor negatívvá tehet, elcsüggeszthet, visszatarthat, sőt, gátló vagy önpusztító gondolatokra késztethet. Tanítsd meg tehát az elmédet, hogy érted dolgozzon, ne ellened!

Ehhez fontos lépés, ha elhatározod, hogy mostantól pozitívan fogsz gondolkodni, hogy nem a félelem, hanem a hit vezet. Az agyad nem tudja ezt egyik napról a másikra elsajátítani. 
Lehet, hogy gyökeres átalakulást kell kérned tőle, és ehhez idő kell. Ám eltökélt szorgalommal és Isten segítségével elérheted, hogy az agyad ne ellened, hanem érted dolgozzon, és pozitív erővé váljon az életedben.

Dr. Caroline Leaf, a gondolkodást vizsgáló neurológus rámutat, hogy az agy növekedése tizennyolc évig tart, de éretté válása egy életen át. Ez a lényeg! Míg testünk minden szerve teljesen kialakult, mire megszülettünk, és növekedésünkkel csupán nagyobbak lettek, az agynak valójában teljes tizennyolc év szükséges a növekedéshez. És miután teljesen kifejlődött, az éretté válása halálunk napjáig folytatódik. Ez azt jelenti, hogy nem számít, hány éves vagy, az agyad még mindig fejlődik.

Ez nagyszerű hír, mert ez azt jelenti, hogy nem kell leragadnod a régi vagy hibás gondolkodási mintákban. Az agyad még mindig fejlődik, ami azt jelenti, hogy még javíthatsz gondolkodásmódodon. 

Ahogy a Biblia mondja: „Az igazak gondolatai helyesek.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése