2021. október 30., szombat

💥Reggeli dicséret💥 - Csak egy kis hit

"Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.”
Zsidókhoz írt levél 11:6

Ez az ige a huszonkettes csapdája. Csak az képes Istenhez menni, aki hisz abban, hogy Ő létezik. Természetesen ha valaki nem hisz valamiben, nem is keresi, nem próbál a közelébe jutni. 
Értelem szerűen Istent is csak az keresi, aki hisz benne.

A zsidókhoz írt levél írója felsorol rengeteg hitbeli történetet. Sorra veszi a teremtéstől kezdve azokat a csodákat, személyeket, akik hitben jártak, és rámutat, hogy mennyire nagy a jelentőssége életünkben a hitnek.

A történelem során megannyi ember követte Istent, és fantasztikus dolgok történtek, amiket még felsorolni is sok. Noé bárkája nem épült volna meg, Jerikó falai nem omlottak volna le, Gedeon nem vert volna meg egy sereget, Dávid nem győzött volna egy óriással szemben, 
Jézus nem támadt volna fel, és az evangélium nem terjedt volna az egész világon, ha az emberek nem hisznek.

De mégis mi a hit?

Egy csepp üzemanyag, ami megmozgat egy motort. Egy gramm élesztő egy kiló tésztában, amitől megkel, és kenyérré válhat. Nem több mint egy kis mag, amiből hatalmas fa nő, aztán egy erdő. 
Egy csepp víz, ami a száraz földbe esve életet ad a növényeknek. A hit “csak” egy kis plussz. 
Nem sok, de pont elég ahhoz, hogy hatalmas dolgok történjenek. Nem old meg minden problémát, de erőt ad azokat elviselni.

Nem kell sok, csak egy kis hit, hogy Istent megtaláld! Csak hidd, hogy Ő létezik, és keresd meg!

(Ömböli Dávid)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése