2021. október 19., kedd

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Amikor egyszer a sokaság Jézushoz tódult, és hallgatta Isten igéjét, ő a Genezáreti-tó partján állt. 
Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. 
Beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. 
Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra! Simon így felelt: Mester, egész éjszaka fáradoztunk ugyan, mégsem fogtunk semmit, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat. 
Amikor ezt megtették, olyan sok halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek, és segítsenek nekik. 
Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. 
Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram! 
A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és mindazokat, akik vele voltak; de ugyanígy Jakabot és Jánost is, Zebedeus fiait, akik Simon társai voltak. 
Jézus akkor így szólt Simonhoz: Ne félj, ezentúl emberhalász leszel! Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.” Lukács‬ ‭5:1-11‬ ‭


💥Van Erőm💥

Ha egyszer Jézus azt mondja: „Próbáld meg a lehetetlent!” – akkor higgyünk neki.
Mit látunk mai történetünkben? Péter fáradt. Jakab is fáradt. Egy egész éjszakán keresztül azzal foglalkoztak, hogy dobták bele a hálót a vízbe, majd üresen húzták ki. Egyetlen halat sem fogtak.
Jézus hirdeti Isten igéjét, és most már temploma a nyílt víz, szószéke egy csónak. 
S ekkor odamegy Péterhez, és ezt mondja: „Evezz a mélyre, újra!” Amikor azzal találjuk szembe magunkat, hogy már hosszú idők óta próbálkozunk valamivel, de nem sikerül, nem szívesen próbáljuk újra. 
Péter mégis megteszi. Kész újra megpróbálni, a kedvezőtlen körülmények ellenére is: „Ha te mondod, Uram, megteszem.”
Türelem, kitartás, bátorság, amire egy jó halásznak szüksége van. És a hálók csodálatos módon megtelnek hallal.
Nekünk is erre van szükségünk. Hány tönkrement kapcsolatot volna jó újraépíteni? 
Hányszor kellene kimondjuk újra a megbocsátok szót? Hányszor kellene még megpróbáljunk harcolni az álmainkért, hogy elérjük a kívánt eredményt?
Türelem, kitartás, bátorság és Jézus Krisztusban való bizalom. Ezért álljunk készen, amikor azt mondja: „Próbáld meg a lehetetlent!” 
Mi pedig bátran, és erős hittel tudjuk majd válaszolni rá, úgy, mint Péter: „Uram, tudom, hogy nekem nem fog menni, de ha te mondod, akkor minden lehetségessé válik a számomra, még az, hogy embereket gyűjtsek neked.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése