2021. október 24., vasárnap

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„És azonnal, amint kijöttek a zsinagógából, elmentek Jakabbal és Jánossal együtt Simon és András házába. Simon anyósa lázasan feküdt, és azonnal szóltak felőle Jézusnak. Ő pedig odalépve megfogta a kezét, és talpra állította, úgyhogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik.”
‭‭Márk‬ ‭1:29-31‬ ‭


Jézus soha nem volt túl fáradt ahhoz, hogy oda forduljon egy elesett, beteg emberhez. Bármennyire is zsúfolt volt a napirendje, mindig időt tudott szakítani a bajban levőkre. Ma sem tesz másképpen. Péter anyósa lázasan fekszik, és ennek a betegségnek a gyógyítására pontos leírást találunk az Ószövetségben.
1. Azt látjuk, hogy amikor a tanítványok elkezdik megismerni Jézust, hallgatják a tanítását, akkor egy idő után bátran mernek Jézushoz fordulni, bármilyen problémával is küzdenek.
Sajnos mi, a hétköznapokban ezt elfelejtjük, pedig Péter még a láz problémáját is megosztja Jézussal.
Jézus Krisztus az a személy az életünkben, aki osztozik örömünkben és fájdalmainkban, reményeinkben és félelmeinkben. Vidd az Úrhoz imádságban, amivel küzdesz. Bátran és őszintén, mert nem fog elutasítani, cserben hagyni. A tanítványok részese lehettek annak, hogy ha szükségük volt rá, akkor Jézust ment, és cselekedett. Ám, Jézus 2000 év után sem változott, ugyan olyan lelkesen érkezik, és kész lelkesen hallgatni buzgó imádáságaink sokaságát.
2. De van valami különleges ebben a történetben. Péter anyósa, miután Jézus meggyógyítja felkel, hogy a megújult erejét Jézus szolgálatára használja fel. Milyen csodálatos!
Miután mi is megtapasztalói leszünk Jézus Krisztus szabadításának, keljünk fel, és a tőle kapott erővel szolgáljuk őt.
Jézus segít nekünk, hogy mi másokon segíthessünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése