2021. október 14., csütörtök

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:


„Ezután nyomban sürgetni kezdte tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot.
Miután elbocsátotta a sokaságot, egyedül felment a hegyre imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott.
A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt.
Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! És ijedtükben felkiáltottak.
De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen!
Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé.
Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? És amint beszálltak a hajóba, elült a szél.
A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: Valóban Isten Fia vagy!”
‭‭Máté‬ ‭14:22-33‬ ‭

💥Van Erőm💥


„Bízzatok!”
Amint az eredeti szövegből is kiderül, parancsként hangzik el ez a szó, és én hiszem, hogy nem csak a tanítványoknak hangzott el, hanem nekünk is, akik Jézusban bízunk. Igen! 
Benne kell bíznunk, kételkedés nélkül. Gondolj csak bele, hogy Ő a saját vérével fizetett érted, hogy életed legyen. Megváltott, hogy Benne bízva boldogan élhess. Amikor már feladnád, tudd, hogy mindig vár egy kinyújtott kéz, és nem fogsz elsüllyedni. Ebben bízhatsz!
„Én vagyok!” Ő nem csak volt vagy lesz, hanem jelen van.
Pontosan tudja azt, hogy most milyen helyzetben vagy.
Arra vár, hogy életed része legyen. Ne magányosan utazz életed csónakjában, hanem legyen Ő az útitársad, aki az esetleges viharokat lecsendesíti, aki a vak szemét megnyitja, a bénát talpra állítja, a sírónak letörli könnyeit és a reménytelen élethelyzetbe a reményteljes jövőt adja a benne bízóknak. Mikor lábad meginogna, Ő ott van. Mikor lelked félelmek közt lesz, ő már ott van.
„Ne féljetek!” Ez az ige is parancsként hangzik. Akkor miért félünk? Mi az, amit nem kegyelemből kaptunk volna a mennyei Atyánktól? Amikor Jézus megígérte, hogy velünk lesz a világ végezetéig, akkor ezt komolyan is gondolta. Miért kételkedsz? Bízz Benne, mert Ő él! Ne félj, mert veled van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése