2021. október 23., szombat

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

Amikor Jézus az egyik városban járt, egy leprával borított ember meglátva őt, arcra borult, és kérte: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem. 
Jézus kinyújtva a kezét, megérintette őt, és így szólt: Akarom, tisztulj meg! És azonnal megtisztult a leprától. 
Ő pedig megparancsolta neki: Senkinek ne mondd el ezt, hanem menj el, mutasd meg magadat a papnak, és ajánlj fel áldozatot megtisztulásodért, ahogyan Mózes elrendelte, bizonyságul nekik. 
De a híre annál jobban terjedt, és nagy sokaság gyűlt össze, hogy hallgassák, és meggyógyítsa őket betegségeikből. Ő azonban visszavonult a pusztába, és imádkozott.”‭‭
Lukács‬ ‭5:12-16‬ ‭


💥Van Erőm💥 

Jézus kinyújtotta kezét egy olyan ember felé, akit szinte mindenki távolról elkerült. 
Már szó volt a leprás emberek meggyógyításáról, de ez egy másik történet. 
Ez az ember egyedül volt. És azt látjuk, hogy Jézus kinyújtja kezét, nem törődik a súlyos betegség következményeivel, hanem megérinti az érinthetetlent. Hányszor kellett egyedül megkűzdenünk egy beteséggel, mert szeretteink nem voltak mellettünk, vagy nem közeledhettek hozzánk. 
Magunkra maradtunk. 
De ma kiderül, hogy bármennyire is éreztük elhagyatottnak magunkat, a valóság az mutatja, hogy Jézus ott volt.
Először is, mikor szívünket eltölti a szégyen valami miatt, Jézus Krisztus még akkor is kezét fogja nyújtani felénk.
Másodszor, Jézus csodálatos példát mutat a számunkra. Szeressük azt, akit mások nem szeretnek. Bocsássuk meg a megbocsáthatatlant. Adjunk reményt annak, akiről már mindenki lemondott.
Jézus ezt tette, és nekünk is ezt kell tennünk.
Mert vannak dolgok, amelyek egyedül nem fognak menni. Szükségünk van Jézusra életünk minden napján. De főleg akkor szeretnénk érezni támogatását, amikor valami rossz történik.
Nos, ne teljen el úgy nap, hogy visszautasítsuk Jézust. Keressük a vele való találkozás örömét, hogy életünket Isten csodás szeretete és kegyelme töltse be.
Ne feledjük el, hogy ha egyszer is, de részese voltunk Isten ajándékának, térjünk újból vissza hálát adni érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése