2023. november 17., péntek

❗️GYÓGYULÁSHOZ EGY KIS HIT ERŐSÍTÉS ÉS A MEGVALLÁS ALKALMAZÁSA❗️ ❗️


A gyógyulásba vetett hit éppúgy működik, ahogy az üdvösségbe vetett hit.
Az üdvösség esetében: addig nem jutottál üdvösséghez, amíg azt meg nem vallottad.
Nyilván akkor vallottad meg azt, amikor még nem volt neked. Amikor pedig megvallottad az üdvösséged - abban az állapotban, amikor az nem volt meg neked - akkor megkaptad az Isten ajándékát: az örök életet.
Isten csak azután kezdett el cselekedni, miután az üdvösségbe vetett hitedet megvallottad méghozzá akkor, amikor még nem volt üdvösséged.
Ez a gyógyulásra is ugyanígy igaz!
Az ember akkor vallja meg a gyógyulásba vetett hitét, amikor a betegség még ott van a testében.
Érzi a tüneteket és tapasztalja a betegséget, és ekkor ebben az állapotban megvallhatja az Igét, hogy “Jézus Krisztus sebeiben meggyógyultam!”
Ezzel nem hazudsz, mert a gyógyulás megkezdődik ott akkor, még ha nem is érzed azt. Ez még nem azt jelenti, hogy egészséges vagy.
A Biblia szerint az ember lehet úgy meggyógyulva, hogy még nem egészséges! A vérfolyásos asszony hamarabb tudta, hogy meggyógyult, minthogy a tünetek eltűntek volna a testéről. Jézus is azt mondta neki: “Asszony a te hited meggyógyított téged ( = már meggyógyultál), menj el és gyógyulj meg a te bajodból ( = legyél egészséges)!”
Megvallást tehetsz azzal az Igével kapcsolatban,, hogy “az Ő sebeiben meggyógyultam”, miközben a betegség és a tünetek ott vannak még a testedben.
Nekünk keresztényeknek, ragaszkodnunk kell a megvallásunkhoz, hogy az Isten jobbján levő Főpapunk közben tudjon járni értünk.
Hiszen Ő a hitünk megvallásainak Főpapja, azért tud csak közbenjárni, amit a szánkkal kimondtunk.
Emelkedj felül a tüneteiden, ne arra figyelj amit a testedben érzel, hanem a hitünk fejedelmére és bevégzőjére figyelj, Aki magára vette és legyőzte azt a betegséget, amit most tapasztalsz.
Neked adta az Ő nevét, hogy használd azt, mert ahogy Péter apostol mondta: “nem adatott más név ezen a földön, amely által gyógyuláshoz, üdvösséghez jutnánk”.
Te Vele győztes vagy! Parancsold meg a betegség szerzőjének, hogy távozzon a testedből a Jézus Krisztus nevében!

Georgisz Pásztor -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése