2023. november 9., csütörtök

💥Reggeli dicséret🌹 A félelem ellensége

💞Zúgjon a tenger a benne levőkkel, a földkerekség és a rajta lakók! Tapsoljanak a folyók, a hegyek mind ujjongjanak.” 98.Zsoltár 7-8. vers

Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mi a félelem ellentéte?! Neked van ötleted? 
Én arra a megállapításra jutottam, hogy a félelem ellentéte – és egyben ellensége is – a bizalom. 
Ha bízok, nem félek! És mikor tudok bízni? Ha ismerem a bizalmam tárgyát vagy azt a személyt, akivel kapcsolatba kerülök.

A bizalom megismerés által jön létre. Természetes, hogy félek kiugrani egy helikopterből ejtőernyővel a hátamon, mert még soha nem tettem…és valószínűleg nem is fogom. 
A bizalom tehát a megismerésen és a kipróbáláson alapszik. Nem működik ez másképp az Istennel megélt kapcsolatban sem.

Az emberek, amikor azt hallják, hogy Isten jön ítélni (Zsolt.98:9) vagy épp haragra gerjed (Mt 3:7) félelmet éreznek. Ez a félelem pedig abból táplálkozik, hogy nem ismerik félelmük tárgyát, aki jelen esetben az Úr Isten.

Az ítélet és a harag negatív jelentartalommal bír egészen addig, amíg meg nem ismerjük Jézust, akiről úgy ír Pál apostol: „várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól” (1Thessz.1:10). 
Jézus megismerése a bizalmat erősíti, hogy a félelem ne legyen rajtunk úrrá. Isten ítélete nem büntetés, hanem helyreállítás, megjobbítás és újjáteremtés fókuszú.

Erről szól a fenti zsoltár is: a tenger zúg, az egész földkerekség és annak lakói is, a folyók tapsolnak és a hegyek ujjonganak, mert Isten ítélete helyreállít és nem tönkretesz.

Áldott napot!
(Pörneki-Csomó Hajnalka)



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése