2023. november 20., hétfő

💥Van Erőm💥Szeretet királyság

Augustus császár Róma első császára a törvényt és a rendet betartó uralkodóként akart ismert lenni. 
Bár birodalmát rabszolgamunkára, katonai hódításokra és pénzügyi megvesztegetésre építette, visszaállította a jogszerű eljárást. 

Emellett népszámlálást rendelt el, amely Máriát és Józsefet Betlehembe vitte, hogy ott szülessen meg a régóta várt uralkodó, akinek nagysága a világ végéig elér.
Amit sem Augustus, sem a világ többi része nem láthatott előre, hogy egy sokkal nagyobb király fog élni és meghalni, hogy megmutassa, milyen az igazi igazságosság. 
Évszázadokkal korábban, Mikeás próféta idejében Isten népe ismét a hazugság, az erőszak és a "rosszul szerzett kincsek" fogságába esett. Isten drágán szeretett népe szem elől tévesztette Őt. 
Arra vágyott, hogy megmutassák a világnak, mit jelent egymás iránt helyesen cselekedni és alázatosan járni vele.

Szolgáló és szeretetteljes király kellett ahhoz, hogy megtestesítse azt a fajta igazságosságot, amelyre a bántó, elfelejtett és tehetetlen emberek vágynak. 
Szükség volt Mikeás próféciájának beteljesedésére Jézusban, hogy helyes kapcsolat jöjjön létre Isten és az emberek között, és embertől emberig. 
Ez nem a császár-szerű törvény és rend külső érvényesítésében, hanem Jézus, Királyunk irgalmában, jóságában és szeretetében valósulhat meg.
A mai üzenet tehát ez: Te is ennek a csodás szeretet-királyságnak a részese lehetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése