2023. november 30., csütörtök

💥Reggeli dicséret🌹 Isten terve eredményes

"💞Íme, a szolgám eredményes lesz munkájában, magasra emelkedik, és nagyon dicsőséges lesz." Ésaiás 52:13

Milyen az az Isten, aki megteremti az embert, de tudja, hogy egy gyümölcs "banánhéján" elhasal az ember? Milyen az az Isten, aki tervet készít, arra, hogyha az ember elfordul tőle, milyen módon veszi fel a kapcsolatot és köt újra szövetséget az emberiséggel? 
Milyen az az Isten, aki tulajdon Fiát küldi el, hogy az elhasalt embert felemelje, és lehetőséget adjon egy új életre?

Ez egy olyan Isten, aki nem azt nézi, hogy mennyi lyuk van az Emmentali sajtban, hanem mennyi sajt van a lyuk körül. Isten nem az első bűnöst látta Ádámban, hanem az első megváltott bűnöst. 
Isten nem házasságtörő, gyilkos csalónak nevezi Dávidot, hanem szíve szerinti embernek. 
Mózes nem egy forró fejű gyilkos, hanem Izrael népének első rangú vezetője. 
Péter Isten szemében nem a Krisztus tagadó, hanem az egyház oszlopa.

Ez egy olyan Isten, aki elküldte Jézust, aki eredményes volt munkájában, magasra emelkedett és élete dicsőséget szerzett Istennek és üdvösséget az embereknek. 
Mert Isten nem azt nézte, mi az, ami nem működik, és az ember elbukik, hanem azt, hogy ennek ellenére sok megváltott ember lesz ott Isten országában.

Isten tervének te is részese vagy! Veled is szeretne eredményeket elérni. Isten örülne, ha te is a megváltási terv részese lehetnél. Isten örömtáncot járna, ha teérted végzett munkája eredményes lenne. 
Ez nem Istenen múlik. Csakis rajtad áll. 
Fogadd el életedre nézve Isten tervét, lépj vele szövetségre és élj benne, hogy egy olyan ország lakosa legyél, amelyben sem halál, sem könny nem lesz többé, mert a régiek elmúltak és ujjá lett minden!

(Csalami Renáta)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése