2017. február 7., kedd

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   És elment egy Lévi nemzetségéből való férfi és Lévi-lányt vett feleségül.

     2.Móz. 2,1

Mózes szüleinek házassága Istennek tetsző házasság volt. A Zsid. 11,23 szerint mindketten hitben állottak. Ez elengedhetetlen feltétele a boldog házasságnak.

Mit használ a vagyon, az előkelő származás, a magas képzettség, ha hiányzik a hit?! S mi van, ha a házasság már bűnnel és szégyennel kezdődik?!

Az igazi házasság egyetlen feltételét így nevezi meg Pál az l.Kor.7,39-ben: "szabadon férjhez mehet, akihez akar, csakhogy az Úrban", - ami azt jelenti, hogy mindkét fél hívő legyen.

Minden házasságban van "háborúság", nehézség, mint ahogy az l.Kor 7,28 mondja: "az ilyeneknek háborúságuk lesz a testben".

Ezt meg kellett tapasztalniuk Mózes szüleinek is. Jött a nehéz robotmunkák ideje, majd a Fáraó szörnyű parancsa, hogy minden újszülött fiút a folyóba kell vetni. Mózes szüleinek mit sem használt volna a nagy vagyon, vagy az előkelő származás. Csak a hit segített.

Hitben merték vállalni (Zsid. 11,23), hogy kedves gyermeküket három hónapig rejtegessék.

- Áldás, ha a szülők kölcsönösen erősíthetik egymást a hitben, amikor magasra csapnak a nyomorúság hullámai. így megtapasztalhatják Isten csodálatos segítségét.

Mózes szülei életében eljött az idő, amikor felismerték, hogy gyermeküket ők maguk tovább már nem őrizhetik meg. Szomorú óra volt ez. Gyermeküket mégsem dobták a Nílusba. Továbbra is hitben cselekedtek. Gyermeküket egy gyékényládácskába tették, s ezt a ládácskát nemcsak egyszerűen a Nílusra, hanem Istenre bízták. Hitben vállalták a következményeket.

Isten úgy dicsőíti meg magát életünkben, hogy olyan szorultságokba visz, amelyben minden bölcsességünknek, ügyességünknek csődöt kell mondania. Akkor tapasztalhatjuk meg az Ő csodáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése