2017. február 10., péntek

Ki is volt Ellen G White

Kedves TESTVÉREK!

Imádkoztam és megkérdeztem az Urat, hogy mi az Ő Szent akarata, megosszam e Ellen könyveit és azt mondta, hogy: Ellen írásai ,, Élő vízforrás számunkra,, és Szenteljük meg az Ő Nevét általa! Ezért idén is folytatni szeretném a Ellen G. White írásait tartalmazó naponkénti üzeneteinek küldését. Bibliai gondolatok minden napra...

Tavaly az ,,Én életem ma,, az ,,Isten csodálatos kegyelme,, című kiadványt kezdtem megosztani, és most idén a ,,Krisztus mindenek felett,, mellett a Maranatha- című áhítatos könyvét is megosztom veletek. 

*******************************

E kijelentésekben kapott tudást és tanácsokat leírta, hogy azokat megossza másokkal.

"FELETTÉBB TISZTA A TE BESZÉDED" (Zsolt 119,140)

Ajánlás:

Ki is volt Ellen G White és mi az oka annak, hogy milliók tartják írásait különleges értékűnek és nagy jelentőséggel bírónak?

Csodálatos lelki ajándékokkal rendelkező asszony volt, aki bár életének nagy részét a 19. században élte (1827-1915), az egész világon még mindig sok millió ember életére van óriási hatással.

Minden könyve és cikke sajátos bibliamagyarázatot képvisel.
Pál apostol szavait idézve: "...megnyitja az Ige ajtaját" és mindenki számára "nyilvánvalóvá teszi" annak mondanivalóját. (Kol 4,3-4)
Nem a maga gondolatait vagy saját, egyéni értelmezéseit mondja el a bibliai igék kapcsán.
Sorait olvasva szinte rászegeződik figyelmünk a bibliai igékre és egyszerűen, minden nehézség nélkül feltárul előttünk azok valódi, belső igazságtartalma.
Mi is megláthatjuk azt, ami valóban ott van ezekben a kijelentésekben.
Szemléljük, csodáljuk vele együtt Isten hatalmát és nagyságát, amely bölcsességben, igazságosságban és szeretetben nyilatkozik meg!

Irodalmi tevékenysége mennyiségében is tiszteletre méltó - mintegy negyvenezer oldalra becsülhető. Könyvei több kiadást értek meg már életében, és azóta is szakadatlanul születnek az újabb fordítások és kiadások. Magyar nyelven is megjelent szinte valamennyi műve, nagyobb részük több kiadásban is.    

Élete során több mint 40 könyvet és 5000 újságcikket írt, de ma az 50 000 oldalnyi kézirataiból történt válogatásokkal együtt angol nyelven több mint 100 könyve jelent meg.
Az irodalom története során ő a legtöbbet fordított írónő, és mindkét nemet számításba véve ő a legtöbbet fordított amerikai író.
Írásai széles témakörűek: magukban foglalják a vallást, a nevelést, a társas kapcsolatokat, az evangelizálást, a próféciákat, a kiadói munkát, a táplálkozást és a vezetést.
A Jézushoz vezető út című keresztényi életről szóló életeket megváltoztató remekműve, több mint 140 nyelven jelent meg.

Isten különleges küldötté jelölte ki őt arra, hogy a világ figyelmét a Szentírásra irányítsa és segítsen az embereknek felkészülni Jézus második eljövetelére.

Tizenhét éves korától, hetven éven keresztül egészen haláláig Istentől több mint 2000 látomást és álmot kapott. A látomások hossza különböző volt: ezek kevesebb, mint egy perctől körülbelül négy órán keresztül tartottak. E kijelentésekben kapott tudást és tanácsokat leírta, hogy azokat megossza másokkal.

White több mint 70 éven át hirdette és tanította Isten igéjét, szóval és tollal.
Főként Észak-Amerikában működött, de járt Európa országaiban is, és kilenc esztendőt töltött Ausztráliában. Lelkész, lapszerkesztő és egyházvezető férjével együtt fáradhatatlanul dolgozott mint Krisztus tanúságtevője és emberek szeretetteljes lelki-gondozója.  

Emellett feleség és lelkiismeretes családanya is volt.

E. G. White így vallott írásai küldetéséről: 
"Mivelhogy az emberek kevés figyelmet szenteltek a Bibliának, az Úr adott egy kisebb világosságot, hogy a nagyobb világossághoz vezérelje őket." 
(Review and Herald, 1903. jan. 22.)

A bibliai igéket Károlyi Gáspár fordításában idézzük.
A régies nyelvezetet a szöveg megváltoztatása nélkül a mai nyelvhasználathoz igazítottuk.

"A beszédek, amelyeket én szólok néktek, lélek és élet." (Ján 6,63)
Legyen áldásotokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése