2017. február 10., péntek

Napi áhítat- Jézus felfedi mennyei voltát

Olvasmány: Mk 9,1–8





Kicsoda Jézus? Imádkozz így: Jézusom, mutasd meg magad nekem!
„Azután így szólt hozzájuk: „Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal.”
Hat nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, felvitte csak őket külön egy magas hegyre, és szemük láttára elváltozott. Ruhája olyan tündöklő fehérré lett, amilyenre nem tud ruhafestő fehéríteni a földön. És megjelent nekik Illés Mózessel együtt, és beszélgettek Jézussal. Péter megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: „Mester, jó nekünk itt lennünk, készítsünk ezért három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek.” Mert nem tudta, mit mondjon, ugyanis annyira megrettentek. De felhő támadt, amely beárnyékolta őket, és hang hallatszott a felhőből: „Ez az én szeretett Fiam, reá hallgassatok!” És hirtelen, amint körülnéztek, már senki mást nem láttak maguk mellett, csak Jézust egyedül.”
Magyarázat

A Jézus megdicsőüléséről szóló történet olvasása is magával ragadó. A tanítványokat lenyűgözte, amit láttak, talán addigi életük legdöbbenetesebb élménye volt ez. Egy pillanatra a menny valóságából láttak meg valamit. Olyannak látták Jézust, amilyen valójában. Az élmény hatásáról a „…jó nekünk itt…” vallomás árulkodik. A menny ma még a várakozásunk tárgya. Csak hírből hallottuk, milyen rendkívüli személy Jézus, milyen a közelében lenni, amikor dicsőségében van, de a mi szívünket, elöntheti a „…jó lesz nekünk ott…” gondolat, ha hittel ragadjuk meg, amit olvastunk. Jézus közelében minden teljesen át fog változni, még mi is.
Az élmény rendkívüli, megismételhetetlen és felülmúlhatatlan lehetett, mégis, a hatása hetek alatt megkopott. Jött még tagadás és megfutamodás. Az élmények soha nem fognak bennünket sem annyira hajtani, mint annak a szeretetnek, türelemnek és elfogadásnak a megtapasztalása és ismerete, ami Isten szívében él irántunk. 
Mert az elárult, elhagyott, meghalt és feltámadt Úr helyreállító szeretete később Péterre ennél az élménynél is nagyobb hatással volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése