2017. február 4., szombat

Krisztusi élet: Képviseljük Krisztust, a tökéletes példaképet-KRISZTUS- EGY AZ ATYÁVAL

Kedves TESTVÉREK!

Tavaly az Ellen G. White: Én éltem ma című kiadványt adtam közre.

Idén is folytatni szeretném a Ellen G. White írásait tartalmazó naponkénti üzeneteinek küldését.

Krisztusi élet című áhítatos könyvét osztom meg veletek.Ki is volt Ellen G White és mi az oka annak, hogy milliók tartják írásait különleges értékűnek és nagy jelentőséggel bírónak?

Csodálatos lelki ajándékokkal rendelkező asszony volt, aki bár életének nagy részét a 19. században élte (1827-1915), az egész világon még mindig sok millió ember életére van óriási hatással.
Élete során több mint 40 könyvet és 5000 újságcikket írt, de ma az 50 000 oldalnyi kézirataiból történt válogatásokkal együtt angol nyelven több mint 100 könyve jelent meg. Az irodalom története során ő a legtöbbet fordított írónő, és mindkét nemet számításba véve ő a legtöbbet fordított amerikai író. Írásai széles témakörűek: magukban foglalják a vallást, a nevelést, a társas kapcsolatokat, az evangélizálást, a próféciákat, a kiadói munkát, a táplálkozást és a vezetést.

A Jézushoz vezető út című keresztényi életről szóló életeket megváltoztató remekműve, több mint 140 nyelven jelent meg.

Isten különleges küldötté jelölte ki őt arra, hogy a világ figyelmét a Szentírásra irányítsa és segítsen az embereknek felkészülni Jézus második eljövetelére. Tizenhét éves korától, hetven éven keresztül egészen haláláig Istentől több mint 2000 látomást és álmot kapott. A látomások hossza különböző volt: ezek kevesebb, mint egy perctől körülbelül négy órán keresztül tartottak.

E kijelentésekben kapott tudást és tanácsokat leírta, hogy azokat megossza másokkal.

******************************************



,,Istent megismerni, elsősorban az Ő személyesen hozzánk intézett szaván, a bennünket körülvevő természet szemlélésén keresztül lehetséges. Nagy bölcsességében mégis jónak látta egy másik, kockázatosabb út lehetőségét is nyitva hagyni számunkra. Ő jól ismeri az emberi természet személyesség iránti igényét, vágyát. Tudta, hogy mekkora hatással lesz ránk, ha körülöttünk élő, hozzánk hasonló természetű emberek gyakorlati életén keresztül tud megnyilatkozni számunkra, hogy milyen az isteni jellem… hogy ennek eredményeképpen milyen változás jön létre bennünk egymáshoz való viszonyainkban, hétköznapi, családi életünkben, munkánkban, gondolkodásunkban. Amikor megtaláljuk egy betegségre a gyógyírt, természetes vágyunk, hogy a gyógyulás lehetőségének a hírét ne tartsuk magunkban. Önkéntelenül és örömmel tudatjuk mindazokkal - a megoldáshoz, gyógyuláshoz vezető utat - akik még nem találtak rá. Isten is hasonlóan kíván bennünket az emberiségért végzett szolgálatába bevonni. Ha ilyen megtisztelő küldetésben lehet részünk, hogy magát a Teremtőt képviselhetjük, mutathatjuk be, miért ne tennénk ezt hozzá méltó tökéletességgel, hűen tükrözve vissza mindazt, amit belőle, a szeretetéből megismerhettünk, megtapasztalhattunk, hogy ennek eredményeképpen a bennünket szemlélőkben is vágy ébredhessen az Ő személyes megismerésére? Ez a gyűjtemény, ehhez a folyamathoz kíván hozzájárulni azzal, hogy a napi üzenetek olvasása közben lehetőségünk legyen megvizsgálni, hogy megnyilvánulásaink, szokásaink, jellemünk mennyire vált alkalmas eszközzé Isten kezében, az Őt még személyesen nem ismerők megkeresésében, elérésében. Az olvasásra is igaz a törvényszerűség: „szemlélés által változunk el”.

„Képességeinknek megfelelően be kell mutatnunk az igazságot, a szeretetet és Isten jellemének kiválóságát. Ahogy a viasz felveszi a pecsét lenyomatát, úgy kell az embernek is felvennie Isten Lelkének képét és megtartania Krisztushoz való hasonlóságát…

Ha egyesülünk Krisztussal, akkor az Ő értelme lesz bennünk. Tisztaság és szeretet ragyog jellemünkben, életünket pedig szelídség és igazság uralja. Még az arckifejezésünk is megváltozik. A lélekben lakozó Krisztus kiárasztja átalakító erejét, és a külső megjelenés a belül uralkodó békéről és örömről tesz bizonyságot…

Ha kapcsolatban vagyunk a világossággal, akkor a világosság csatornáivá válunk, és szavainkkal és tetteinkkel fényt fogunk árasztani a világban. Az igaz keresztények össze vannak kapcsolódva a mennyel, a földdel; és a véges embert a végtelen Istennel összekötő szeretet kötelével. A Krisztus arcán ragyogó világosság követőinek szívében is világít - az Atya dicsőségére.

Szemlélés által változunk el. Miközben az isteni minta tökéletességén elmélkedünk, teljes átalakulásra és az Ő tisztasága szerinti megújulásra vágyakozunk. A jellembeli változás az Isten Fiában való hit által megy végbe. Az engedetlen gyermek Isten gyermekévé válik… 
Miután egy ember megtér az igazság által, a jellemátalakulás munkája tovább folytatódik életében. 
Megértésének mértéke növekszik. Mivel Isten engedelmes gyermekévé vált, Krisztushoz hasonlóan gondolkodik. Isten akarata saját akaratává válik…

Krisztussal eggyé válva alapelvei tiszták és erősek lesznek. Értelmi képessége kitisztul, és Istentől jövő bölcsességről tanúskodik.”

Forrás: E. G. White Szemelvények: Az élő szőlőtővel egyesülve című fej

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése