2017. december 8., péntek

„Fehér ruháikban járnak”

„De vannak nálad néhányan Szárdiszban, akik nem szennyezték be a ruhájukat, és fehérben fognak járni velem együtt, mert méltók rá.” -(Jelenések 3,4)



Ezt a kifejezést a megigazulásra vonatkoztathatják. „Fehér ruháikban járnak”; az jelzi a hit által való e megigazulás fölötti szakadatlan, folytonos és öntudatos örömöt; meg fognak arról emlékezni, hogy a Krisztus igazsága nekik tulajdoníttatott, hogy teljesen megmosattak és fehérebbekké lettek a frissen hulló hónál.
Ez a kifejezés örömeikre és fájdalmaikra is vonatkozik, mert a fehér ruha a zsidóknál ünnepi ruha volt. Aki ruháját be nem fertőztette, mindig jókedvű és vidám arcú lehetett; ők tapasztalatból értik Salamon mondását: „No, egyed vidámsággal a te kenyeredet és igyad vígan a te borodat, amíg kedvesek Istennek a te cselekedeteid”. 

Aki Isten előtt kedves, az az öröm és gyönyör fehér ruháit fogja viselni, mindaddig, míg az Úr Jézussal való boldog közösségben jár. Miért van annyi kétely, annyi nyomor, annyi szomorúság és panasz? Mivel sok hívő megfertőztette ruháját bűnnel és tévelygéssel, s azáltal elveszítik megváltásuk fölötti örömüket és az Úr Jézussal való boldogító közösséget; nem járnak többé idelent fehér ruhában.
Ez az ígéret arra is vonatkozik, hogy az Isten trónja előtt járnak fehér ruhákban. 

Aki idelenn nem fertőztette be ruháit, bizonyosan fehér ruhákban fog odalenn is járni, ahol a megdicsőültek tündöklő serege szüntelenül „Halleluját” énekel a Magasságosnak. Kimondhatatlan üdvösséget élveznek, egy nem sejtett üdvösséget, boldogságot, melyet a legmerészebb kívánság sem remélt elérhetni. „Boldogok, akik megőrzik az Ő tanúbizonyságait, és akik teljes szívvel keresik Őt. Ó, bár igazgattatnának az én útjaim, a Te parancsolataidnak megőrzésére!” 
Kegyelemből részeseivé lesznek mindennek, nem érdemből, sem cselekedetből. 
Fehér ruhákban fognak járni a Krisztussal, mert kegyelme által lettek „méltók” arra. Az Ő boldogító közösségében inni fognak az élő víznek forrásából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése