2017. december 18., hétfő

Napi áhítat: Alapos utánajárással megírva

Hét témája: Jézus jöttének előkészítése
Olvasmány: Lk 1,1–4


Isten igéje megbízható. Keresd, kutasd, mintha ezüstöt és aranyat rejtene!
1„Miután sokan vállalkoztak már arra, hogy tudósítsanak bennünket a közöttünk beteljesedett eseményekről úgy, 2 amint reánk hagyták azok, akik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az igének: 3 magam is jónak láttam, hogy miután eleitől kezdve mindennek pontosan utánajártam, sorjában megírjam azokat neked, nagyrabecsült Teofilus, 4 hogy azokról a dolgokról, amelyekről tanítást kaptál, megtudd a kétségtelen valóságot.”
Szívesen olvasnék ma olyan újságot, melyben a híreket Lukács szerkeszti. Nem elégedett meg a félinformációkkal, nem adott a szóbeszédekre, ő mindennek pontosan utána akart járni, hogy megtudja a teljes igazságot. Ezzel a hozzáállással jegyezte le Jézus életének, halálának és feltámadásának történetét. Úgy olvashatjuk a tudósítását, hogy tudhatjuk, forrásai megbízhatóak, hitelesek, de ami a legfontosabb, maga a Szentlélek ihlette őket. 

A következő napokban megvizsgáljuk Jézus jöttének előkészítését. Születése nem spontán történt, hiszen földre jötte volt az a pillanat, amire az egész teremtett világ várt. Minden Írás róla tesz bizonyságot, reá mutat, s a több száz messiási prófécia is mind róla szól. 
Az Ige megbízható, s ha sokan kezdik is korunkban nagyon kemény vizsgálat tárgyává tenni a Bibliát, mi mégis inkább hagyjuk, hogy a Biblia vizsgáljon meg minket. 
Legyen bennünk az a hozzáállás az Isten ismerete iránt, ahogyan Lukács utánajárt mindennek alaposan: „Ha úgy keresed azt, mint az ezüstöt, és úgy kutatod, mint az elrejtett kincseket, akkor megérted, mi az Úr félelme, és rájössz, mi az istenismeret.” (Péld 2,4–5
Keresd úgy, mintha ezüst és arany lenne – mivel sokkal többet ér, mint bármi ezüst és arany!

(Uzonyi Barnabás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése