2017. december 13., szerda

Andrew Wommack: VAJON KRISZTUS ÁTFORMÁL TÉGED?

Galata 5,2; 4: ,,Íme, én, Pál mondom nektek, hogy ha körülmetélkedtek: Krisztus semmit sem használ nektek. Akik törvény által akartok megigazulni, elszakadtatok a Krisztustól, a kegyelemből pedig kiestek.,,


Sok igazi Krisztusban hívő ember van, aki a menny felé halad, de ebben az életben Krisztus nem használ nekik semmit. Nem tudják, hogyan nyerjék el a gyógyulást, abővölködést vagy a szabadulást, és nincs örömük.

Ezek az igeversek nyilvánvalóvá teszik, hogy azért történik ez, mert a saját erőfeszítéseikben bíznak ahelyett, amit Krisztus tett értük. Ha nem tapasztalod az üdvösséged hasznát, az azért van, mert Krisztust hiábavalóvá tetted törvényen alapuló, teljesítményközpontú hited által.

A „hiábavalóvá válik, nem használ semmit” kifejezés az „apo” és „katargeó” görög szavakból származik. A „katargeó” jelentése: „teljesen hiábavalóvá (haszontalanná) tenni, szó szerint és átvitt értelemben egyaránt.” (Strong konkordancia). Az „apo” szóról ezt mondja a Strong konkordancia: „Szóösszetételek előtagjaként általában a különválást, elszakadást, a megszűnést, a visszafordítást, a teljességet jelenti.”

Mi haszna van Krisztusnak az életedben?

Ha úgy érzed, el vagy választva attól, amit Krisztus tett érted, annak valószínűleg az az oka, amiről Pál beszél itt. Elfordultál a kegyelemtől és megpróbálod kiérdemelni Isten jóindulatát. Ez leállítja Isten erejét és hasztalanná tesz az életedben mindent, amit Jézus biztosított a számodra. Ennek ellenszereként térj vissza Isten kegyelméhez azáltal, hogy a hitedet abba veted, amit Jézus tett érted, és nem abba, amit te teszel Őérte (Róma 5:1-2).

A következő igeversek szintén arról szólnak, hogy hasztalanná lehet tenni, amit Krisztus elvégzett:

Márk 7:13; 1Kor 15:14-17; Rm 9:31-32, és Gal 2:21.

Horváth Ilona megosztása-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése