2017. december 14., csütörtök

Napi áhítat: A diadal reményében változni

Hét témája: Reménység a feltámadásban

Olvasmány: 1Kor 15,50–58
Minden jó változás a mennyből származik, így van ez testünk újjáteremtésével is.


50„Azt pedig állítom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot. 51 Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. 52 Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. 53 Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba. 54 Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: „Teljes a diadal a halál fölött! 55 Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?” 56 A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. 57 De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! 58 Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.”

A feltámadásba vetett hit jelentősen befolyásolja hívő életünk minőségét és tartalmát. Pál amellett, hogy bizonyos volt testünk újjáteremtésében és az örök életben, sokáig reménykedett, hogy még földi életében jön vissza Jézus dicsőségében. Ez a vágya nem teljesült, de valószínűleg ez nem bántotta nagyon, hiszen így is, úgy is Urával lehet. Én is reménykedem Krisztus urunk közeli visszajövetelében, de akkor sem leszek szomorú, ha meg kell halnom, és csak utána változik át a testem. A lényeg, hogy Isten ígéretei mindig és mindenben teljes mértékben beteljesülnek. Romlandó és halandó testünk romolhatatlan és halhatatlan új testbe fog öltözni. Ez azt jelenti, hogy a halál csak egy pillanatnyi álom marad örök életünk emlékezetében.
Ezt a győzelmet a mi Urunk Jézus Krisztus vívta ki áldozatán keresztül, és most a miénk is lehet.
Azt nem tudhatod, hogy hány évet élsz még a földön, de abban már most bizonyos lehetsz, hogy Jézusban a halál hatalma véget ért.
Ha benne hiszel, nem halsz meg soha, mert tested halála nem jelenti az életed végét (Jn 11,25–26). Ez a reménység ad majd erőt, szeretett testvéreim, hogy szilárdak és rendíthetetlenek legyetek. Teljes odaadással végezzétek az Úr munkáját, mert ez nem hiábavaló, ezért érdemes élni és meghalni is!

(Paróczi Zsolt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése