2016. április 27., szerda

Joyce Meyer: Az Úr, a mi Istenünk az egyetlen Isten!

,,Igazság által leszel erős, nem kell félned az elnyomástól: távol marad tőled, sem a rettentéstől: nem közelít hozzád.,, (Ézsaiás) 54,14.

Nagyon fontos, hogy szilárdan álljunk Jézus Krisztus igazságában. Miért? Mert ez fogja meghatározni, hogyan válaszolunk a vádló hangokra, amikor Istenhez imádkozunk és dolgokat kérünk Tőle.

Tegyük fel, hogy egy állásinterjúra tartasz, és a vádló ezt mondja: „Nézzenek csak oda, milyen könnyen kijössz a sodrodból vezetés közben! Hogy van képed ezek után azt hinni, hogy Isten jó lesz hozzád?”

Erre válaszolhatsz így: „Hát, igazad van. Hogy is várhatnám, hogy Isten kegyelme, jósága velem lesz az interjún?” Ez azt jelenti, hogy a saját igazságodban bízol. Azt gondolod, hogy neked magadnak kell igazzá, elfogadottá tenned magadat Isten előtt, és neked magadnak kell kivívnod Isten kegyelmét, jóindulatát.

Vagy pedig így is válaszolhatsz: „Igen, igazad van. Egyáltalán nem érdemlem meg Isten kegyelmét, jóindulatát. De tudod mit? Nem arra nézek, amit megérdemlek. Arra nézek, amit Jézus Krisztus tett értem. Köszönöm, hogy még most is, ebben a helyzetben is Te teljesen igaznak látsz. A Te kereszted és a Te tökéletes áldozatod miatt várhatom, hogy Isten kegyelme, jósága velem lesz az interjún.”

Látod a különbséget? A második válaszban Jézus igazságára hagyatkozol, és nem a saját jó cselekedeteidre, azaz a saját igazságodra. Úgy mész az interjúra, hogy Jézus meg nem érdemelt kegyelmére, jóindulatára hagyatkozol. Békességgel és örömmel a szívedben vezetsz hazafelé, és az Atya szeretete és jósága kísérnek (Zsoltárok 23:6). Következésképp türelmesebb leszel a többi autóssal is.

A gyakorlati szentséghez, békességhez és gyümölcsöző élethez vezető út az, ha szilárdan állsz Krisztus igazságában és meg nem érdemelt jóságában.

Forrás: www.ahitatok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése