2016. április 25., hétfő

GLORIA Copeland -Az én erőm erőtlenség által végeztetik el

És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el (teljesedik ki1). Nagy örömest dicsekszem azért az én erőtlenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék énbennem.
– 2 Korinthus 12:9




Amikor olyan helyzetbe kerülsz, amit nem tudsz a saját erődből vagy képességeid által megoldani, kísértést érzel-e arra, hogy egyszerűen feladd, és elfogadd a vereséget? Ne tedd! Inkább kiáltsd azt, hogy „dicsőség!”, mert az Ige szerint Isten ereje teljességében meg fog nyilvánulni benned.

Az „erő”-nek fordított szó  az eredeti szövegben dunamis, ami azt jelenti, „Isten csodatévő ereje”. Gondolj csak bele, amikor a te erőd véget ér, Isten azt ígérte, hogy az Ő csodatévő ereje fog győzelemre vinni!

Ha megnézed az Apostolok Cselekedetei 14-et, láthatod ezt az ígéretet működésben. Pál apostolt egy zsidó csoport megkövezte, kivonszolták a városból, és ott hagyták, mert azt hitték, meghalt. Pál a saját erejéből semmit nem tudott már tenni. Teljesen erőtlen volt.

De a tanítványok köréje gyűltek, imádkoztak érte, az Úr pedig felemelte őt, és ment tovább az újára. Más szóval, amikor Pálnak nem volt elég ereje, hogy győzedelmeskedjen, Isten csodatévő ereje elég volt neki. Ez képessé tette arra, hogy az erőtlensége ellene győzedelmeskedjen.

Tehát ha ma egy krízishelyzettel nézel szembe… ha beteg vagy, és a gyógyszer sem segít… ha a pénzügyeid kicsúsztak a kezed közül… ha a családod szétesőben van… ha rossz szokások fogságban tartanak… ha már mindent megtettél, amit csak tudtál, mégsem értél el semmi eredményt… akkor örvendezz! Mert amikor a saját erőd véget ér, Isten ereje fog megnyilvánulni! Csak hidd el! Isten kegyelme elég neked!

Igei olvasmány:  Apostolok Cselekedetei 14:1-22

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése