2016. április 25., hétfő

Napi Ige: A LEGJOBBAKKAL IS MEGTÖRTÉNIK

"Mindez pedig példaképpen történt..." (1Khorintus 10:11)

Egy lelkész kerítést épített, és közben figyelte őt a szomszéd tizenkét éves fia. A lelkész rámosolygott, és megkérdezte: Érdekel az ácsmunka? Nem - válaszolt a fiú - csak hallani szeretném, mit mond egy prédikátor ha rácsap az ujjára a kalapáccsal!
Sokak számára te vagy az egyetlen Biblia, amit olvasnak, és figyelnek, hogy lássák, az életed összhangban van-e azzal, amit hirdetsz. Néhányan remélik, hogy Jézus életváltoztató hatalmának bizonyítékát fogják találni, mások ara keresik az alkalmat, hogy ezt mondhassák : Lám, minden keresztény képmutató!. szeretnénk jó példát mutatni, de néha kudarcot vallunk. Ám bármilyen megalázó is hibázni, Isten arra használja ezeket a kudarcokat, hogy a "rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak"(2Khorintus 4:7) Isten nem szépíti a leghíresebb szentek hibáit sem."mindez pedig példaképpen történt velük, figyelmeztetésül íratott meg nekünk..." (1Khrintus 10:11) hogy ne ismételjük meg az ő hibáikat. Ábrahám, Isten barátja, hazudott Sáráról, amikor eltitkolta, hogy a felesége (1Mózes 12:10-20). Mózes, a hatalmas vezér haragra gerjedt, és engedetlen volt Istennel szemben. Dávid, az Isten szíve szerint való férfi, házasságtörést követett el, aztán megpróbálta gyilkossággal eltussolni az ügyet (2Sámuel 11:15). Péter , az egyház feje, megtagadta Jézust, nem is csak egyszer, de háromszor (Lukács 22:54:62). János Márk feladta a szolgálatot, és hazament egy missziói útról (Apcsel 15:38). Ez mind meg van írva, semmi sem maradt ki, és Pál ezt mondja:"...mi éppígy el tudjuk rontani...pont olyanok vagyunk, mint ők voltak..." (1Khorintus 10:12).

Tehát nem csüggedj el, ha elbotlasz! Ismerd el vétkedet, kérj bocsánatot azoktól az emberektől, akiket érint, kérd Isten bocsánatát, bocsáss meg magadnak, tanulj abból, ami történt, és lépj tovább !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése