2016. április 29., péntek

Napi Áhitat- A nem anyagi minden kincsnél értékesebb


Olvasmány: Mt 19,27–30
Amikor teljesen elkötelezed magad Jézus Krisztussal, akkor egy másik világ kezd megnyílni számodra.
„Ekkor megszólalt Péter, és ezt kérdezte: „Mi elhagytunk mindent, és követtünk téged, mi lesz hát a jutalmunk?” Jézus erre ezt mondta nekik: „Bizony, mondom néktek, hogy ti, akik követtek engem, a megújult világban, amikor az Emberfia beül dicsőségének királyi székébe, ti is tizenkét királyi székbe ültök, és ítéletet tartotok Izráel tizenkét törzse felett. És mindenki, aki elhagyta házát vagy testvéreit, apját vagy anyját, gyermekeit vagy földjeit az én nevemért, a százszorosát kapja, és megörökli az örök életet. De sok elsőből lesz utolsó, és sok utolsóból első.”

„Jer, kövess engem!” – hangzik a meghívás. Péter és tanítványtársai nemcsak arra vállalkoztak, hogy tanulni fognak a rabbi, a filozófus, a gyógyító, a tanító társaságában, hanem számukra ez új foglalkozást, új hívatást, életmódot is jelentett.
Péter – a többiek nevében is – megkérdezi hát: „Mi elhagytunk mindent, és követtünk téged, mi lesz hát a jutalmunk?” – Sajnos mi sem vagyunk mások, mint ők. Nem elég adomány az ő részéről számunkra, hogy megkapjuk az örök életet? – Ő azonban annyira nagylelkű és nagyvonalú Úr, hogy még jutalmat is ígér „ráadásul”.
A kisiskolás gyermek hazamegy a szüleihez tanítás után, és ujjongva mondja: Apa, anya, ma délelőtt három „csillagos ötöst” kaptam a tanító nénitől! – Az ötös önmagában is szép eredményjelző. De hogy „csillagos”, ez egy külön jutalom az ernyedetlen szorgalomért.
A mi jutalmunk a mennyben az lehet, hogy örökké részesülünk az égi seregek örvendező szeretetében. „Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek.” (Lk 15,10) Ugyanakkor mi is, ha oda kerülünk, örök örvendezéssel áldhatjuk, dicsőíthetjük az örökkévaló Atyát. Számomra ez rendkívüli jutalomnak számít! – Ez lesz a mi „csillagos ötösünk!”
(Gerzsenyi Sándor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése