2016. április 26., kedd

Napi Ige-SZOKOTT TÉGED ISTEN FEGYELMEZNI?


"..akit szeret az Úr, azt megfenyíti..." (Zsidók 12/6)



Amikor Isten helyreigazít, azt nem azért teszi, mert elutasít téged.Ha helyteleníti tetteidet, az nem azt jelenti, hogy nem fogad el téged. Ahhoz, hogy lelkileg növekedni tudj, meg kell értened, hogy időnként Isten fegyelmezni, fenyíteni fog.Ilyenkor szorosan kell kapaszkodnod abba az igazságba, hogy Ő szeret téged, különben folyton megpróbálod valahogy átformálni magad, hogy kiérdemeld szeretetét. Ezzel az a probléma, hogy Ő már szeret, csak te még nem tudod! Semmi sem választhat el minket Isten szeretetétől .(Róma 8:38-39). Tehát:

1.) Hogyan fegyelmez minket Isten? "Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem:igyekezz tehát , és térj meg!(Jelenések 3:19)Figyeld meg ezt a szót:"megfeddem" - ez azt jelenti, hogy Isten megmondja, tudtodra adja, hol tértél le a helyes útról.

2.) Miért fegyelmez Isten? "Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít az apja? Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül,fattyak vagytok, nem pedig fiak. Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa." (Zsidók 12/7-11)

Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése