2016. április 25., hétfő

Kenneth E. Hagin-Az alap


És lőn, mikor Ő imádkozék egy helyen, minekutána elvégezte, monda néki egy az Ő tanítványai közül: Uram, taníts minket imádkozni… LUKÁCS 11,1.
Valaki azt mondta: „Fontosabb, hogy az emberek megtanuljanak imádkozni, mint hogy egyetemi oktatásban részesüljenek.” Jól értsük meg, nem azt mondta, hogy az oktatás nem fontos. Hanem azt: imádkozni megtanulni — fontosabb.
Sajnálom azokat, akik nem tudnak imádkozni. Amikor válságba kerülnek, mindössze azzal vannak tisztában, hogyan kell szavakat kiejteni a szájukon — de pusztán az, hogy szavakat eregetünk a levegőbe, nem ima! Húsz percet szánni rá vasárnaponként, hogy szentbeszédet tartsunk Istennek arról, hogy mivel tartozik az Ő gyülekezetének, az nem ima. Az sem ima, amikor a gyülekezetet leckéztetjük imádság örve alatt. A kereszténység, a gyakorlatát tekintve egy élő vallás, amelynek hívei kapcsolatban vannak az élő Istennel, aki meghallgatja és megválaszolja imáikat. Az imádkozás pedig nem más, mint hogy erőnket egyesítve az Atya Istennel — bensőséges közösségben vagyunk vele — véghezvisszük az Ő akaratát itt a földön. Mindennél fontosabb, hogy minden keresztény — beleértve téged is — megtanuljon imádkozni!
Megvallás: Én tanulok, hogy Isten előtt becsületesen megállhassak. Beépítem Isten Igéjének igazságait az életembe és a szellemembe. Isten Igéje meggyőzött engem a hatalmamról. Engem nem lehet legyőzni. És az ördög tudja ezt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése