2016. április 23., szombat

GLORIA Copeland- Kezdd el dicsérni Istent

Örvendezzetek ti igazak, az Úrban, mert az igazakhoz illik a dicséret.– Zsoltárok 33:1


Dicséret. Isten Igéje szerint ez a leginkább helyénvaló, legillendőbb dolog, amit hívőként tehetsz.

Hadd figyelmeztesselek azonban, hogy Isten elképzelése a helyes dicséretről igencsak különbözhet a te elgondolásodtól. A dicséret, amire Isten hív, örömteli és gátlásoktól, kötöttségektől mentes. Ez időnként azt jelenti, hogy egyszerűen hangos!
Ha nem hiszed, nézd meg, mit ír a Biblia arról, hogy milyen a dicséret a mennyben. Olvasd el az Ésaiás 6-ot, és meglátod, hogyan viselkednek a trónteremben. A szeráf kiáltására az ajtó küszöbei megrendültek, és akkor Isten dicsősége betöltötte a házat.
A mennyben te is így fogod majd dicsérni Istent. Ugrándozni fogsz és dicséred Istent a teljes lényeddel. De ne várj addig, amíg a mennybe kerülsz. Kezdd el most!
Határozd el a mai napon, hogy ezentúl nem úgy fogod dicsérni Istent, ahogy neked tetszik, hanem úgy, ahogy Neki tetszik! Kezdd el örömteli módon, gátlásoktól szabadon dicsérni Őt!
Ne várj addig, amíg a mennybe kerülsz, hogy a teljes lényeddel dicsérd Istent.
Kezdd el most! Ő megérdemli a dicséretet!

Igei olvasmány: Ésaiás 6:1-8

1. A mely esztendőben meghala Uzziás király, látám az Urat ülni magas és felemeltetett székben, és palástja betölté a templomot;
2. Szeráfok állanak vala felette: mindeniknek hat-hat szárnya vala: kettővel orczáját fedé be, kettővel lábait fedé be, és kettővel lebegett;
3. És kiált vala egy a másiknak, és mondá: Szent, szent, szent a seregeknek Ura, teljes mind a széles föld az ő dicsőségével!
4. És megrendülének az ajtó küszöbei a kiáltónak szavától, és a ház betelt füsttel.
5. Akkor mondék: Jaj nékem, elvesztem, mivel tisztátalan ajkú vagyok és tisztátalan ajkú nép közt lakom: hisz a királyt, a seregeknek Urát láták szemeim!
6. És hozzám repült egy a szeráfok közül, és kezében eleven szén vala, a melyet fogóval vett volt az oltárról;
7. És illeté számat azzal, és mondá: Ímé ez illeté ajkaidat, és hamisságod eltávozott, és bűnöd elfedeztetett.
8. És hallám az Úrnak szavát, a ki ezt mondja vala: Kit küldjek el és ki megyen el nékünk? Én pedig mondék: Ímhol vagyok én, küldj el engemet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése