2016. április 21., csütörtök

Napi Ige: ILLÉS 2.)

"Menj föl, és tekints a tenger felé!" (1Királyok 18:43)


"Így szólt a szolgájához: Menj föl és tekints a tenger felé!Az fölment, és arra tekintett, majd ezt mondta: Nincs ott semmi. Illés ezt mondta: Menj vissza hétszer! Hetedszerre ezt mondta a szolga: Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből. Ő azt felelte: Menj el, és mondd ezt Ahábnak: Fogj be, és menj le, míg föl nem tartóztat az eső!(1Királyok 18:43-44)

Figyelj négy dolgot ebben a történetben! Először: Istenhez kell fordulnod válaszokért, nem emberekhez. "Áldott az a férfi, aki az Úrban bízik...olyan lsz, mint a víz melllé ültetett fa,amely a folyóig ereszti gyökereit, és nem fél, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sincs gondja, szüntelenül termi gyümölcsét ."(Jeremiás 17:7-8)
Másodszor: továbbra is hinned kell, amit Isten mondott. Illés újra meg újra ugyanazt a hírt kapta: "Nincs ott semmi". De ő továbbra is hitt Istennek, amíg végül, hetedszer, szolgája ezt mondta: "Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből."ISten megígérte, hogy ez el fog jönni, ezért Illés ráállt Isten Igéjére.

Harmadszor: Ne engedd, hogy befolyásoljanak azok, aki nem osztják látomásodat! Illés szolgája folyton ezt mondta: "Semmi nem történik." De Illés jobban tudta. Nem engedheted, hogy azok irányítsanak, akik lelkileg nincsenek összhangban veled. Végül.: olyn helyzetbn kell lenned, hogy fogadóképes légy. "..az arcát a térdei közé hajtotta" (1Királyok 18:42) Ez szülési testhelyzet! Ha ma úgy érzed, hogy az, ami benned van, igaz és valóságos, de nem akarod megszülni, nem fog megtörténni. Ha hajlandó vagy megélni a vajúdást, Isten megáld téged a bővölködéssel, mindennel.
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése