2016. április 28., csütörtök

Zsoltárok 119,21-24

Megdorgálod az átkozott kevélyeket, akik eltérnek parancsolataidtól. Fordítsd el rólam a gyalázatot és a megvetést, hiszen megfogadtam intelmeidet. Ha a fejedelmek összeülnek, és rólam tárgyalnak, szolgád akkor is rendelkezéseidről elmélkedik. Csak a te intelmeidben gyönyörködöm, azok az én tanácsadóim.



Az Istenben gyönyörködő embert sokszor éri megvetés és gyalázat. És kitől ered ez a megvetés? A kevély embertől, kinek a szíve irigy és az irigység atyjától, a sátántól, aki átkozott azokkal együtt, akiknek szívébe helyezte a megvetést.
És miként állhat meg egy ilyen helyzetben Isten embere, ha ellene tanácskoznak és az igaz romlását tervezik? Erre is világos válasz látható: „szolgád akkor is rendelkezéseidről elmélkedik. Csak a te intelmeidben gyönyörködöm, azok az én tanácsadóim.”[1]
Isten igéje az, ami tanácsadó kell, hogy legyen az életünkben, mert azok a tanácsok azok, amik mindig helytállóak és eredményesek hosszútávon. Ellentétben az emberi tanácsokkal, melyek ideig-óráig helytállóak, és mindig van bennük valami hátsó szándék, ellentétben Isten tiszta szándékával.
  • Köszönöm Uram, hogy igéddel is tanácsolsz.
[1] Magyar Biblia Társulat 2004, Biblia Zsoltárok 119,23b-24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése