2017. június 18., vasárnap

Örömteli mindennapok: Pihenj meg Krisztusban

A teher, amelyet én helyezek a vállaitokra, könnyű." -Máté 11:28-30

Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! 
Nálam megnyugvást találtok. Azt az igát vegyétek fel, amelyet én adok rátok, s tanuljátok meg tőlem, hogy én szívből szelíd és alázatos vagyok —, akkor meg fogtok nyugodni. 
Mert az iga, amelyet én teszek rátok, nem nehéz!


A nyugalom, a pihenés gondolata sokszor ellentmond annak, amit a keresztény körökben hallunk. Olyan társadalomban élünk, ahol az emberek a mobiltelefonjukkal és a laptopjukkal mennek nyaralni.
Krisztusban megpihenni – ez olyasfajta gondolat, amit, ha el akarunk érni, akkor radikális mértékben kell megváltoztatni a gondolkodásmódunkat.
Mivel Krisztussal együtt már meghaltunk , megpihenhetünk a saját cselekedeteinktől, és az Ő bevégzett munkájában élhetünk.
Krisztusban megpihenni, bízni Benne, hogy Ő fejezze ki az Ő életét rajtunk keresztül – ez lustaságnak, nemtörődömségnek hangzik, miután a cselekedetrendszer és a teljesítményrendszer törvényének pusztaságában éltünk oly sokáig. Sokan, helytelenül azt gondolják, hogy a megnyugvás, megpihenés egyenlő a passzivitással, pedig távolról sem. Krisztusban megpihenni azt jelenti, hogy bízunk Benne, mint Életadó Forrásunkban, Tőle függünk, engedjük,hogy Ő irányítsa a cselekedeteinket, és Ő ruházza fel azokat erővel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése