2017. június 29., csütörtök

Köszöntünk Szent Szellem!: KÖSZÖNTÜNK, ÚJ TEREMTÉS!

"Az Istennek Lelke teremtett engem, és a Mindenhatónak lehelete adott nékem életet." (Jób 33:4)
A Biblia nemcsak a Szentlélek hatalmának munkájáról beszél, amikor kezdetben elevenné tette mindazt, amit az Atya megtervezett, Jézus pedig mindent megteremtett (1 Móz 1:2, 26; Zsid 1:1-3), hanem a megváltásról is, amely szintén egyértelműen magába foglalja a Szentháromság alkotói hatalmát. Krisztusban új teremtések vagyunk (Korintusbeliekhez írt második levél 5:17). Új lényünk "Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben"(Efézusbeliekhez írt levél 4:24). A megújult élet a Szentlélek teremtő munkája nyomán jön létre (Rómaibeliekhez írt levél 8:11). Ő - Jézus által - új szívet tud alkotni az újjászületett keresztényekben (Ez 36:26-27), akiket az újjáteremtés képessé tesz arra, hogy a jó cselekedetek életstílusát kövessék (Ef2:10). Könnyen beláthatjuk tehát, miért nem akarják a gonosz erői, hogy teljes szívvel higgyünk az Úr teremtő hatalmában. El akarják rabolni tőlünk a bizonyosságot, hogy miénk lehet a megváltás és a győzedelmes élet.
Isten alkotó hatalma jövőbeli tetteiben is megnyilvánul, és ez az alapja eljövendő létünknek is. Ő új eget, új földet és egy új Jeruzsálemet hoz létre (Ézsaiás könyve65:17-18; 2Pt 3:13; Jel 21:1). Sátán és követői azt sem akarják, hogy higgy a Mindenható jövőben is teremtő hatalmában, mert szilárdan elhatározták, hogy azt sugallják neked: csak ez az egy életed van. - Dicsőítsd ma tehát azért az Urat, hogy igényelheted magadnak a Szentlélek múltbeli, jelenlegi és jövőbeni teremtői hatalmának csodálatos áldásait! Életed az örökkévaló Isten kezében van!
Imádság a mai napra
"Szentlélek, ma kitárom szívem teremtő hatalmad előtt! Tégy engem újjá és egésszé Jézus vére által, amely megbocsátást és örök életet biztosít számomra!"
Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése