2017. június 25., vasárnap

Andrew Kuyvenhoven-Mindennap az Ige fényében-A TELJES ÜZENET

A mai napon olvasandó igeszakasz: ApCsel 20,17-27



17 Milétoszból azután elküldött Efezusba, és magához hívatta a gyülekezet véneit.  
18 Mikor azok megérkeztek hozzá, így beszélt hozzájuk: "Ti tudjátok, hogy az első naptól fogva, amelyen Ázsia tartományába léptem, hogyan viselkedtem közöttetek az egész idő alatt:  
19 szolgáltam az Úrnak teljes alázatossággal, könnyek és megpróbáltatások között, amelyek a zsidók cselszövései miatt értek.
20 Semmit sem hallgattam el abból, ami hasznos, hanem inkább hirdettem és tanítottam azt nektek nyilvánosan és házanként.
21 Bizonyságot tettem zsidóknak is, meg görögöknek is az Istenhez való megtérésről és a mi Urunkban, Jézusban való hitről.
22 És most, íme, én a Lélektől kényszerítve megyek Jeruzsálembe, és hogy mi ér ott engem, nem tudom;
23 csak azt tudom, hogy a Szentlélek városról városra bizonyságot tesz, hogy fogság és nyomorúság vár rám.
24 De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról.
25 És most tudom, hogy közületek, akik között jártam, az Isten országát hirdetve, többé nem látja arcomat senki.
26 Ezért bizonyságot teszek előttetek a mai napon, hogy én mindenki vérétől tiszta vagyok.
27 Mert nem vonakodtam attól, hogy hirdessem nektek az Isten teljes akaratát.

"Én mindenki vérétől tiszta vagyok, mert nem vonakodtam attól, hogy hirdessem nektek az Isten teljes akaratát." (ApCsel 20,26-27)

Ha Isten azt mondja egy gonosz embernek, hogy "Bizonnyal meg fogsz halni", de Isten prófétája elmulasztja a figyelmeztetést továbbítani, akkor az a próféta bűne. "Az a bűnös meghal ugyan bűne miatt, de a vérét tőled kérem számon." Ezt mondja Isten Ezékiel könyvében, a 3,18-21 versekben.
Isten annyira szereti a bűnösöket, hogy megtérésüket akarja. Nem akarja, hogy a bűnösök meghaljanak.
Olyan "zord hírek szállingóznak", hogy Isten pusztítja el az embereket azáltal, hogy a pokolba veti őket. Ezzel szemben az a bibliai igazság, hogy az emberek maguk sietnek a pokolra és pusztítják önmagukat. És Isten bármit kész megtenni annak érdekében, hogy meggátolja az embereket az önpusztításban. Egészen addig elment, hogy halálra adta saját Fiát, hogy megmentse azokat, aki őt gyűlölik. Továbbá Isten figyelmezteti népét, egyházát és annak lelkipásztorait, hogy meg fogja büntetni őket, ha nem adják át üzenetét az összes elkóborolt juhnak.
A keresztyén egyház nincs eléggé tudatában felelősségének. És nem emlékezteti magát elég gyakran arra, hogy Isten számon kéri az elveszettek vérét azokon, akik nem mondják azt, amit mondaniuk kell. Az Újszövetség hírnökeinek nem szabad elfeledniük ezt az ószövetségi figyelmeztetést. Pál nem felejtette el.
"Tiszta vagyok véretektől," - mondta Pál - "mert én Isten teljes akaratát hirdettem." Amikor azt mondja, hogy "teljes akaratát", akkor ezen Isten kijelentésének egészét érti. Nem hamisította meg az igazságot, és nem volt egyoldalú. Amikor mi féligazságokat tárunk az emberek elé, nem szolgáljuk vele Isten dicsőségét, és nem szolgáljuk vele az emberek érdekeit.
Ha rendelkezésünkre áll egy gyógyszer a rák ellen, miközben a rákos betegek sorra halnak meg körülöttünk, akkor a gyilkosság bűne terhel bennünket, mert nem segítettünk. Nem hozhatjuk fel mentségünkre, hogy mindig kedvesek voltunk a haldoklóhoz.
Nem tanúsítottuk irántuk azt az egyetlen kedvességet, amelyik igazán fontos volt. Visszatartottuk azt, ami megmenthette volna őket.
Nehéz és kínos az embereket olyan veszélyekre figyelmeztetni, amelyeket nem látnak. De meg kell tennünk. Akik megvetik az Isten Fiának szeretetét, el fognak veszni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése