2017. július 26., szerda

Örömteli mindennapok: Királyság tudat (3)

,,De mikor az Istennek tetszett, ki elválasztott engem az én anyám méhétől fogva és elhívott az ő kegyelme által, 
Hogy kijelentse az ő Fiát én bennem, hogy hirdessem őt a pogányok között: azonnal nem tanácskoztam testtel és vérrel,, -Gal 1:15-16

3.rész:
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2017/07/oromteli-mindennapok-kiralysag-tudat2.html



Istentől kapta ezt a kijelentést, nem törődött testtel és vérrel, azt sem ellenőrizte, hogy az ő tudományos elméje mit szól ehhez. Csak Isten szelleme volt, aki által megkapta ezt a kijelentést. Csak azzal törődött, hogy Isten szelleme igazolja ezt igaznak vagy hamisnak, csak ez volt számára fontos. Az emberek képesek megcsalni téged, és Isten szelleme szükséges ahhoz, hogy biztosan tudd, Ő mit akar. Az ördög az, aki megcsal, s te meg tudod próbálni a világban levő szellemeket. Pál az Ige szerint arra lett elhívva, hogy a pogányoknak hirdesse az evangéliumot. Pál mondja: nem szégyellem Isten evangéliumát, mert Isten ereje az minden hívő üdvösségére. Hirdette először a zsidóknak aztán a görögöknek. A Messiás a zsidókhoz jött. A zsidók elvetették Jézust. Az akkori vezetők nem akarták őt, mert felépítették a kis felekezetüket. Kis királyságot építettek fel.

Pálnak ki kellett mennie a pogányokhoz, elment a görögökhöz. Azokhoz ment, akik holdat és bálványokat imádtak. Kábítószeresekhez és prostituáltakhoz ment, azokhoz, akik ötször is házasodtak. Isten azt mondta: veszem őket, és megtisztítom őket, kiveszem őket a világból, és nekik prédikálok. Pál azt mondta: nem érdekel, hogy milyen emberek, hogy kik is ők. Abban az időben csak a zsidóknak volt meg a lehetőségük arra, hogy igaz emberek legyenek. Ők vitték a Tórát, nekünk az evangéliumot kell vinnünk. Be kell töltenünk az elhívást, amit Isten belénk helyezett. Te kiválasztott vagy (Ef.1) már a föld alapjainak felvettetése előtt.

Mit is jelent ez? Kivett egy csoportból Isten, kiválasztott, kihívott azért, hogy Isten királyságában kitanítson. S aztán visszamenj a csoportba, és mindenkit Krisztusivá tegyél. Azért, hogy ne menjenek a pokolba. Miről van szó? Az EGYHÁZRÓL. Mi is történik itt? Ezen a sziklán építem fel – mondja az Ige. Jézus nem azért jött, hogy felekezeteket alapítson. Nektek, akik Jézus népe vagytok, a fejetek Krisztus. Mit kell tennünk? Valamit le kell töltened a szívedbe (Ef.1). A te winchesteredre. Az Egyházat Jézus sohasem úgy tervezte, hogy a világtól elválassza. Te vagy az, aki ki kell, hogy menj oda, hogy tápláld a szegényeket, felruházd a mezíteleneket, hogy elmenj a börtönökbe – rád vár! S ehelyett mit teszünk? Ülünk az Egyházban, és harcolunk, hogy milyen színű legyen a szőnyegünk.

A harc kint van, s neked ott a helyed – ahol küzdeni kell! Az Egyház az a főhadiszállás, olyan, mint egy iskola, ahol megtanítanak Isten Igéjére. Nem a főhadiszálláson kell harcolnod, hanem kint a mezőn. Arra kell ösztönzést érezned, hogy az emberek közé menj, mert az van benned, ami a többiekben nincs. Pál ezt imádkozta mindennap: szükségünk van egy letöltésre a mennyből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése