2017. július 30., vasárnap

Reggeli gyöngyszemek:: A bűnös szentté lesz

„Gyertek hát, törvénykezzünk, azt mondja az ÚR! Ha bűneitek skarlátpirosak, hófehérek lesznek, ha vérvörösek, mint a karmazsin, olyanok lesznek, mint a gyapjú.” (Ézs 1:18)



Isten nagy hatalmába öltözik; képes felemelni azokat, akik megholtak vétkeikben és bűneikben, és a szentlélek munkálkodása által, mely feltámasztotta Jézust a halálból, átformálja az emberi jellemet, visszaalakítva azt Isten elveszett képmására. A Jézus Krisztusban hívőket lázadókból Isten engedelmes szolgálóivá és országa alattvalóivá változtatja. Újjászületnek és megszentelődnek az igazság által.

A világnak meg kell látnia Istent az Őt követőkben. Az élet és a halhatatlanság napvilágra kerül azok által, akik egyek Istennel Krisztusban. Kiváltságunk, hogy miénk lehet a világosság lelke és az ismeret, mely a menny bölcsessége. Mindazok, akik birtokolják a Lelket, bármely pozícióban legyenek, is, a legmagasabb vagy a legalacsonyabb szolgálatban, cselekedeteikben megmutatják e világosság és ismeret erejét.

Szemléljük Őt folyton, aki az emberek között a tökéletes engedelmesség életét élte. Minél közelebbről szemléljük Őt, annál nagyobb lesz Hozzá való jellembeli hasonlóságunk, és annál hatékonyabban tudunk majd másokért munkálkodni. Magasan fölébe emelkedünk a jelen élet megpróbáltatásainak és nehézségeinek…Az ént el kell rejteni. Egyedül Krisztus nyilatkozzék meg, aki teljes kegyelemmel és igazsággal…

A mennynek ezen a földön kell elkezdődnie. Amikor Isten népe megtelik szelídséggel és gyengédséggel, akkor jönnek rá, hogy Isten szeretete zászló felettük, melynek gyümölcse édes lesz szájukban. Megteremtik a mennyet itt lent, ami felkészíti az embereket a fenti mennyországra.

Aki élő hittel befogadja Krisztust, annak élő kapcsolata van Istennel…Magával hozza a menny légkörét, ami Krisztus kegyelme; olyan kincs, amit a világ meg nem vásárolhat.

Ha szeretnél szent lenni a mennyben, előbb a földön kell szentnek lenned.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése