2017. július 27., csütörtök

Örömteli mindennapok: Isten tette

..Ő minden fejedelemségnek és hatalmasságnak feje... Benne temetkeztetek el a keresztségben, és benne támadtatok fel, annak az Istennek az erejébe vetett hit által, aki őt a halálból feltámasztotta. Titeket tehát, akik bűneitek és testi körülmetéletlenségetek következtében halottak voltatok, vele együtt életre keltett,, Kolossze 2, 10. 12-13.



Figyeljük meg ezt a kifejezést: „az Istennek az erejébe vetett hit által”. Jézus az Isten erejébe vetett hit által támadt fel a halálból, és mi is ugyanakkor támadtunk fel, vele együtt. Isten volt az, aki feltámasztotta Jézust a halálból. Isten volt az, aki olyan nevet adományozott Jézusnak, amely minden név fölött való. Isten volt az, aki eltörölte a követelményeivel ellenünk szóló adóslevelet, az útból eltávolította, és a keresztre szegezte. (Kolossze 2, 14) 
Isten volt az, aki megfosztotta hatalmuktól a sötétség erőit, és átadta azt a Fiúnak. (Kolossze 2, 15) És Isten volt az, aki Ővele együtt minket is megelevenített. 
Isten szemében, törvényesség szempontjából mi akkor lettünk újjáteremtve, amikor Jézus megeleveníttetett és életre keltetett. „Az ő alkotása vagyunk: Krisztus Jézusban jótettekre teremtett minket.” (Efézus 2, 10) 
Újjáteremtésünk ténye akkor lett élő valóság az életünkben, amikor újjászülettünk (új teremtményekké lettünk). Krisztussal együtt feltámasztattunk! Vele együtt életre keltünk! Vele együtt ültettünk a mennybe. (Efézus 2, 4-6)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése