2017. július 26., szerda

Örömteli mindennapok: Királyság tudat.(5)

Zsolt 55:23 Vessed az Úrra a te terhedet (engedd el a súlyát), ő gondot visel rólad (meg fog őrizni téged), és (soha) nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz (hogy a következetesen igaz elmozduljon, más helyre kerüljön: elessen, elcsússzon, v kudarcot valljon). 



Nem kell félnünk a kudarctól.
Az Egyháznak ki kell mennie a világba! A szellemi sötétség, ami a világban van, évtizedekig következmények nélkül rombolt. Itt az idő, hogy az Egyház erre veszélyt jelentsen végre. Isten királyságát az erőszakosok ragadják meg. Mi vagyunk azok, akik ellene kell, hogy menjünk e világ sötét világbíróinak, fejedelemségeknek, hatalmasságoknak, akik okai annak, hogy az emberek csapdába esnek, elbuknak.
Először is szükségünk van egy királyság-viselkedésmódra, tudatra. S az első lépés ehhez, amit korábban már mondtam, hogy az Egyház nem egy felekezet. Szükséges, hogy a felekezet-gondolkozásod átváltozzon királyság-tudatúvá.
Amíg nem vagy ilyen, addig lehet, hogy úgy tűnik, hogy ezek az erősségek, hatalmasságok, e világ bírói hatalmas erővel rendelkeznek, de amint a színen megjelenik egy ilyen királyság-tudatú hívő, sátánnak meg kell hajtania a térdeit. Ez történt Jézus esetében. Démonikus ember került Jézus elé (Mrk 5).
Jézus tudatában volt annak, hogy Ő király. Felkelt, és beszélt a viharnak. Nem kérte az Atyát, hogy csináljon már valamit vele, hiszen az Atya korábban már adott neki hatalmat, hogy Ő tegyen valamit ezekkel az erőkkel. De ha mi magunkat nem úgy látjuk, ahogy Isten lát bennünket, akkor ez befolyásolja a viselkedésünket. Az ellenség azt akarja, hogy féljünk a pénzügyi ellehetetlenüléstől, alsóbbrendűségi érzéstől, betegségektől. Mindentől. De van egy jó hírem számodra: szeretnék egy olyan képet festeni a saját magadról, ami azt mutatja, hogy felül vagy és nem alul. Hogy képes vagy beszélni a hegynek, parancsolni tudsz neki, hogy mozduljon el, és annak bizony ENGEDELMESKEDNIE KELL.
A Biblia azt mondja: Jézus nevében minden démoni térdnek meg kell hajolnia előtted.
Abban a királyságban, amiben most élsz, demokrácia van. De I királysága különbözik ettől. Hogy tökéletesen tudj élni Isten királyságában, királyság-tudatúnak kell lenned. Ha demokrácia-tudatúként akarsz I királyságában élni, működni, cselekedni, akkor csak kudarc, és kétségbeesés fog rád várni. Isten királysága teokrácia és nem demokrácia. Az uralkodó egyetlen személy. Isten téged királyként küld. S ha ebben a világban királyként élsz, nincs szavazatra szükséged. A demokráciában szavazni kell, ugye? S ha szavazunk, tudunk tiltakozni is. Isten királyságában viszont nincs lehetőséged tiltakozásra. Akármit felszabadítok, megkötözök, vagy eloldok – ezek megtörténnek. Nincs szükséged jóváhagyásra, mert királyként élsz.
Kezdj el úgy járni, beszélni, öltözni, mintha valaki lennél! És a Szent Szellem mint tanító meg fog tanítani téged, hogyan beszélj helyesen. A királyi család bizonyos szavakat nem mond ki. Te egy másik kormány küldöttje vagy, ezt úgy hívjuk: Isten királysága.
Isten királyságával jön a hatalom és erő. Pál írta: nem szégyellem Isten evangéliumát, mert az Isten ereje minden hívő üdvösségére. Az evangélium - erő. Velünk angyalok jönnek, akárhová is megyünk. És készek velünk jönni. Ha hiszel benne, ez fog működni az életedben. Isten ismeretéből fakad, táplálkozik a te királyság-tudatod.

Az ördög hazug – Jézus a Messiás.
A Biblia mondja, teremtő erővel rendelkezel. Ha azt mondod, igen, a menny is azt mondja: igen. Ha azt mondod: nem, a menny is azt mondja: nem. Ha azt mondod, megtiltom, a menny is azt mondja: megtiltom. A természetfelettire van szükség ahhoz, hogy a látható világ megváltozzon. S az én feladatom, hogy megváltoztassam, és új rendet alakítsak ki itt a földön. Ez a mi feladatunk, és te is meg tudod tenni, ha tudod, hogy ki vagy! 

Bill Winston tanításából-
Legyen áldásotokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése