2017. július 31., hétfő

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-2.nap

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

A SZERETET KEDVES! 

"Viszont legyetek egymáshoz kedvesek, irgalmasok, bocsássatok meg egymásnak,
ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban."

(Efézus 4:32)

• A kedvesség nem egyéb, mint a cselekvő szeretet; a türelem mint megelőző tulajdonságként, a kedvesség pedig mint kedvezményező jellegűként lép fel: ez a szeretet két alapköve.

• Amikor összeházasodtatok, nem a kedvesség volt az egyik kulcsfontosságú dolog? Ennek fontossága tompulhat attól függően, hogy naponta milyen szerepet játszik életetekben.

• Nehéz kimutatni a szeretet, ha nem érzünk rá késztetést; a szeretet azonban eldönti, hogy figyelmesen cselekszik még viszonzás nélkül is. Szeretni akkor tudsz, ha megtanulod kimutatni a kedvességet.


"A kedvesség és igazság ne hagyjanak el téged: kösd azokat a te nyakadra, írd be azokat a te szíved táblájára; így nyersz kedvességet és jó értelmet Istennek és embernek szemei előtt." (Példabeszédek 3:3-4)

"Ami leginkább kívánatos egy emberben, az a kedvessége." (Példabeszédek 19:22, angol fordítás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése