2017. július 26., szerda

Reggeli gyöngyszemek::Szánjunk időt az Istenről való gondolkodásra!

„Csendesedjetek el, és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld is.” 
(Zsolt 46:11)


A keresztényeknek legyen gondjuk rá, hogy szívesen elmélkedjenek, és hogy birtokában legyenek az odaszentelődés lelkületének. Úgy tűnik, sokan sajnálják az elmélkedéssel töltött perceket, és az Írás tanulmányozására, az imádságra szánt időt elpocsékolt időnek tekintik. Bárcsak Isten szemszögéből látnák ezeket a dolgokat! Akkor a mennyek országának kérdését a legelső, legfontosabb helyre tennék. Ha a menny felé irányítjuk szívünk gondolatait, az éltető erővel tölti el lelkünket és mindennapi teendőinket. Ha a mennyei dolgokra összpontosítjuk elménket, az életet és buzgóságot visz minden törekvésünkbe.

Mindenkinek, aki isteni természet részese akar lenni, tudatosítania kell, hogy ki kell kerülnie a romlottságot, mely a kívánságban van e világon. A léleknek állandó, buzgó küzdelmet kell folytatnia az elme gonosz képzelgéseivel szemben. Állhatatos ellenállást kell tanúsítanunk a bűnre való kísértés ellen, gondolatban és tettben egyaránt. A léleknek minden folttól meg kell őriznie magát, a Belé vetett hit által, aki képes megóvni az embert az elbukástól. Józanul és őszinte szívvel kell elmélkednünk az Írásokon és azon dolgok felett, melyek az örök életre vonatkoznak. Jézus végtelen irgalma és szeretete, értünk hozott áldozata a legkomolyabb és legünnepélyesebb viszontválaszra szólít minket. Az ő jelleme felett időzzenek gondolataink, aki Megváltónk és Közbenjárónk.
Arra kell törekednünk, hogy megértsük a megváltás tervét. Az ő szolgálatáról elmélkedjünk, aki azért jött, hogy megszabadítsa népét annak bűneiből. Ha folytonosan mennyei témákról elmélkedünk, hitünk és szeretetünk hatalmasan megerősödik. Imádságaink egyre elfogadhatóbbá válnak Isten előtt, mert egyre inkább hittel és szeretettel teljesek, értelmesebbek és buzgóbbak lesznek.

Amikor az elme ily dolgokkal töltődik fel…, a Krisztusban hívő jó dolgokat tud majd előhozni szívének kincsestárából. 
(The Youth’s Instructor, June 7, 1894.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése