2021. október 8., péntek

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Ezután Jézus Jerikóba ért, és áthaladt rajta.
Élt ott egy Zákeus nevű gazdag ember, aki fővámszedő volt. Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus, de kis termetű lévén, nem láthatta a sokaságtól. Ezért előrefutott, és felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie.
Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: Zákeus, jöjj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom.
Ekkor sietve lejött, és örömmel befogadta. Akik ezt látták, mindnyájan zúgolódtak, és így szóltak: Bűnös embernél szállt meg.
Zákeus pedig odaállt az Úr elé, és ezt mondta: Uram, íme, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit törvénytelenül vettem el, a négyszeresét adom vissza annak.
Jézus így felelt neki: Ma lett üdvössége ennek a háznak, mivelhogy ő is Ábrahám fia. Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.”

‭‭Lukács‬ ‭19:1-10‬ ‭


Zákeus története bizonyára ismerős. Egy olyan emberről szól, aki csalással gazdagodott meg, de a Jézussal való találkozás megváltoztatta az egész életét.
Éljük a mindennapi életünket, hol igazságosan, hol pedig igazságtalanul. Van, hogy szeretünk másokat, de előfordul, hogy az ellenkezőjét cselekedjük.
Az életünkben a változás akkor kezdődik el, amikor találkozunk Jézussal. Ő képes megváltoztatni bennünket, és új életet adni számunkra.
Elgondolkodtam azon, hogy a gyerekek lemásolják a szülők viselkedését, tetteit, beszédét. És lehet, hogy Zákeus családja is elkövette ezt a hibát. De milyen csodás dolog az, hogy Zákeus által az egész házának üdvössége lett.
Úgy érzem, az a feladatunk, hogy jó példát mutassunk, és arra törekedjünk, hogy az egész családunk megismerje Jézus Krisztust. Lehet, hogy a családtagjaink közül sokan téves úton járnak, de akkor mi legyünk azok, akik mosollyal köszöntjük egymást reggel, akik szorosan átölelik szerettüket, akik életében látni lehet Krisztust.
Kedves testvérem, Jézus érted is ugyan úgy meghalt, mint bárkiért, és téged is megakar ismerni.
Ha már ismered, akkor azt szeretné, hogy továbbra is veled maradjon.
Ez a történet arra taníthat meg bennünket, hogy felelősek vagyunk egymásért, gyerekeinkért, testvéreinkért. Az a dolgunk, hogy világítsunk, és úgy világítsunk, hogy az arcunkon Krisztust lehessen látni.
Milyen csodás lenne, ha Isten kegyelméből a családtagjainkkal tudnánk dicsérni Őt, hálát adni egymás életéért, megköszönni mindazt, amit az eddigi életünk folyamán nekünk adott; szorosan megfogni egymás kezét a nehéz időkben, és kitartani egymás mellet a végsőkig. Minden okunk meg van arra, hogy örvendezve, dicsérve Istent, hálát adjunk a családunkért...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése