2021. október 7., csütörtök

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Még beszélt, amikor jött valaki a zsinagógai elöljáró házától, és így szólt: Meghalt a leányod, ne fáraszd tovább a Mestert! 
Amikor Jézus ezt meghallotta, így szólt az apához: Ne félj, csak higgy, és meggyógyul. 
Amikor bement a házba, senkit sem bocsátott be, csak Pétert, Jánost, Jakabot meg a kislány apját és anyját. 
Mindnyájan sírtak, és gyászolták a leányt, de Jézus így szólt hozzájuk: Ne sírjatok, nem halt meg, csak alszik! 
De kinevették, mert tudták, hogy meghalt. Ő azonban megfogta a leány kezét, és szólította: Leányom, ébredj! 
Ekkor visszatért belé a lelke, és azonnal felkelt. Jézus pedig meghagyta, hogy adjanak neki enni. 
A leány szülei elcsodálkoztak, ő pedig megparancsolta nekik, hogy senkinek ne mondják el, ami történt.”
‭‭Lukács‬ ‭8:49-56‬ ‭


💥Van Erőm💥

1. Életünk során hányszor kell szembe néznünk a félelmeinkkel? Gyerekként, amikor féltem biztos dologba kapaszkodtam, mint amilyen biztos egy szülői kéz is. Voltak időszakok, -bizonyára a te életedben is- hogy távol kerültem a szülői ház melegségétől, így meg kellett tanulnom, hogy Istenben kell bíznom. Amikor a félelem völgyébe visz utam, akkor Ő az, aki szorosan megfogja kezem, és Jézus Krisztus által ezt üzeni: Ne félj. Ez az kijelentés megerősíti bennem, hogy nem szabad félnem, mert Jézus bátorsággal ajándékoz meg.

2. Mennyire fontos a hit az életünkben. A félelmek közepette hinnünk kell Istenben, hogy bátran ellenállhassunk. Az aggodalom, nehézségek idején hinnünk kell Jézus Krisztusban. Ha ez a hit valóban élő, és biztos, akkor soha nem fognak kétségek felmerülni bennünk. Törekednünk kell, hogy megtaláljuk a hit kiapadhatatlan forrását, ami maga az Úr Krisztus.

3. Az ige így fejeződik be: Meggyógyul. Nos, ki ne szeretne meggyógyulni betegségeiből? Mindnyájan küszködünk bizonyos nehézségekkel. De a mai bátorítás számomra az volt, hogy Jézus Krisztusnál erőt kaphat a megfáradt, elkeseredett, megterhelt lélek; meggyógyulhat a sebzett szív; sőt Jézus a testi betegségeket is meggyógyíthatja.
Egy dolgot viszont nem szabad elfelednünk: minden, ami az életünkben van, Isten akaratával történik. Lehet, hogy mi csak a rosszat látjuk, viszont Ő megfogja értetni velünk kellő időben a történések jelentőségét és megáld a gyógyulás ajándékával.

A mai nap bátran nézzünk fel az égre, mert mi, Isten kimondhatatlanul szeretett gyermekei vagyunk, és Igéje által naponta üzen számunkra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése