2024. március 27., szerda

💥Van Erőm💥NE FÉLJ❣️

A félelem elég gyakori szó a Bibliában, de nem csak ott, hanem a jelenlegi életünkben is.
Igaz, hogy sokszor találkozunk a félelemmel a Bibliában, de többször találkozunk azzal a képpel, amikor az Úr felszólítja szolgáját, prófétáját, választott emberét, hogy ne féljen.
Felszólította Ábrahámot, hogy ne féljen, mert Ő lesz az ő pajzsa, védelme.
Izsáknak szó szerint ezt mondta az Úr: „Ne félj, mert én veled vagyok…” (1Mózes 26,24)

Vagy ott van Jákob, aki nagyon félt a bizonytalan jövőtől. Jött Isten és szinte szempillantásra megoldódtak a dolgok. Ott volt Mózes, aki elég sok mindentől félt, - meg is értem, mert nem volt egy könnyű dolga - de mindig ott volt Isten a számára.
Hosszasan lehetne sorolni a listát, hogy bizony a Bibliából ismert emberek sokszor, sokféleképpen féltek valamitől, valakitől. Isten minden helyzetben kezét nyújtotta az elesett, aggódó, félő emberek felé. 
Ez lett bizonyossá a kereszten, Jézus Krisztus által is.
Ma vajon távolabb van az Úr tőlünk? Nem,
 „Isten csupán egy imányi távolságra van tőlünk!” (Charles Swindoll)

Mit gondolsz, hogyan sikerültek volna az előbb említett embereknek a céljuk megvalósítása, ha Isten már nem támogatta volta őket a legelső perctől. Biztosra mentek, mert maga a Felséges Isten kijelentette számukra: „Ne félj!”.
A félelem nem egy új dolog az emberi szívekben, ez az Ige viszont rávilágít a lényegre. Rávilágít arra, hogy lehet másképp is élni. Rávilágít arra, hogy Isten nem félelmek között akar bennünket látni.
Nem véletlen, hogy nagyon sokszor fordul elő a Bibliában a „Ne félj!” kifejezés.
Tedd te is ezt, kapaszkodj Istenbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése