2024. március 8., péntek

BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁN A VAN ERŐM! 🌷

A boldogság a Bibliában sohasem csak az örömteli időszakok idején valósul meg, hanem akkor is jellemző, amikor lehet, hogy minden összegyűlt, minden nehézkessé vált, még Istenben is nehéz bízni (a körülmények miatt), de mégis a boldogság, az Úrtól kapott lelki békesség, öröm a körülményektől függetlenül, jellemzi a hívő embert.

Ruth egész élete a Boázzal való találkozás előtt is boldog volt, ezt tudjuk róla. 
Jó kedvvel dolgozik, nevet a következő napnak – ezek rá vonatkozó kifejezések. 
Boldog ez az asszony, mert szembesül a dicsérettel, de ha nem hallaná a dicséretet, akkor is boldog lenne, mert az Úrban van a boldogsága alapja. 
Ez a lelki állapot hatással van másokra is, a családra, a házanépére, még mindazokra is, akik hallják az ő cselekedeteit; „dicsérjék őt a kapukban az ő cselekedeteit”.
A Példabeszédek könyve végén tehát azt látjuk, hogy Istenben bízva a hatalmas gondoskodó Úr hátterében a hívő asszony, feleség, édesanya, nagyszülő életében milyen boldogság látszik és milyen lelki és fizikai jellemzők mutatkoznak meg. Ruth is rábízta magát Istenre.
Az Istenbe vetett bizalma a körülményektől függetlenül valósult meg. 
Ruth életének a példájában még azt is látjuk, hogy nagyon lehetetlen, nincstelen helyzetben is, mit élt át ő Istenben bízva; szárnyai alatt oltalmat talált.
 
A derék asszonynál is láthatjuk, hogy bölcs volt, dolgozott, szerette az Atyát, bízott benne.
Az ő boldogságáról nem kell beszélni, mert ő tele volt örömmel, és ezt kell nekünk is tovább adnunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése