2024. március 14., csütörtök

🌹 AMIRE MINDENKINEK SZÜKSÉGE VAN ⭐

💞És Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” Filippiekhez írt levél 4.rész 7.vers

Az elmúlt napokban különösen intenzíven éreztem a nyugtalanság és a kétségbeesés érzését. Úgy éreztem, hogy a feladatok, amelyek előttem tornyosulnak olyanok, akár egy sárkány, amely arra vár, hogy mikor okádhat tüzet és mikor nyelnek el a lángok.
A lángok sűrű, sötét füstként válnak eggyé a tiszta levegővel és lassan egyáltalán nem jutok levegőhöz.

A sürgető feladatok, a határidők, a mindennapok stresszes kihívásai felborítják az ember érzelmi életét és kész csoda, ha valaki higgadtan – tényleges és őszinte higgadtsággal tudja kezelni a felmerülő helyzeteket. 

A megoldandó helyzetek nyugtalanságot, ingadozó reménységet és sötét gondolatokat szülnek. De van megoldás! 
Sok mindent nem látunk az életünkben, többek között azt sem, hogy egy-egy körülmény miért épp úgy alakult, ahogy. 

Isten, mint Teremtő ismeri a teljes a képet és így kiterjesztett látása is van helyzetünkről. 
Az ember gyakran csak azokat a lehetőségeket gondolja át újra és újra, amelyeket ő ismer és elfelejti, hogy Isten több megoldást is lát és nagyobb rálátása van a problémáinkra, mint nekünk bármikor.

Isten békéje nem akkor válik a részünkké, amikor beszélünk róla. 
Nem akkor tapasztaljuk meg a békét, amikor azt mondjuk, hogy „majd Isten megsegít” és rögvest a megoldásokon kezdünk gondolkodni.
A béke az, amikor tudatosítjuk magunkban, hogy Isten többet lát és többet tud, mint bármelyikünk. Nagyobb ereje van, mint gondolnánk és több megoldással rendelkezik.
A feladat tehát: tudatosítani magunkban Isten hatalmát.
Ez nem egyszerű, főleg akkor, ha szeretjük irányítani a dolgokat.

Meg kell tanulni átadni Istennek mindazt, ami elveszi a nyugalmunkat, a reményünket és a fényt az életünkből. Ő adja a békét, te csak maradj veszteg.

Áldott napot!
(Pörneki-Csomó Hajnalka)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése