2016. május 27., péntek

Kenneth & Gloria Copeland

Isten azt akarja, hogy egészséges legyél 

 

 Ha a te Uradnak, Istenednek szavára hűségesen hallgatsz és azt cselekszed, ami kedves az Ő szemei előtt és figyelmezel az Ő parancsolataira és megtartod minden rendelését: egyet sem bocsátok reád ama betegségek közül, amelyeket Egyiptomra bocsátottam, mert én vagyok Jehova Raffa, az Úr, a te gyógyítód – 2 Mózes 15:26





Előfordult már veled, hogy az ördög kárhoztatás alá próbált helyezni azzal, hogy azt mondta, a hit alapelveivel ellentétes, ha orvoshoz mész, vagy gyógyszert veszel be, amikor gyógyulásra van szükséged? Ha igen, mondok neked egy-két bátorító szót, ami hiszem, hogy megnyugtat.
Isten akarata az, hogy meggyógyítson. Ez az első és legfontosabb dolog, amit meg kell értened. Ha erős a hited, és el tudod hinni az Igét kételkedés nélkül (bármilyenek is a körülményeid vagy a tünetek), akkor képes leszel egyedül hit által elfogadni a gyógyulásodat.
De ahhoz, hogy ilyen hited legyen, egy-két gyógyulásról szóló tanítás meghallgatásánál több szükséges. Isten gyógyító erejéről mély, személyes kijelentést kell kapnod. Tehát ha még nem fejlesztetted ki ezt a fajta hitet, a legjobb barátod az orvos legyen.
Ha nem vagy benne biztos, hogy elég erős a hited, vagy orvosi segítségre van inkább szükséged, kövesd Pál útmutatását (Kolossé 3:15), és a békesség legyen a döntőbíród.
Ha félelem támad benned, amikor arra gondolsz, hogy nem veszel igénybe orvosi segítséget, akkor menj el a doktorhoz. És menj hitben! Másrészről, ha teljesen biztos vagy abban, hogy a gyógyulás a tiéd hit által, akkor végezze el a hited a munkáját, és fogadd el a gyógyulásodat. Nem az számít, hogy elmész az orvoshoz vagy nem. Az számít, hogy mit teszel a hiteddel.
Bárhogyan is legyen, örvendezz, tudván azt, hogy Isten együtt munkálkodik veled, és a hited aktuális szintjén foglalkozik veled. Köszönd meg Istennek a gyógyulásodat – akármilyen módon is kapod meg –, és ne engedd, hogy a sátán kárhoztatás alá helyezzen! Ő nem szólhat bele a gyógyulásodba!

Igei olvasmány: 5 Mózes 7:8-15

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése