2016. május 29., vasárnap

KENNETH COPELAND

Használd a szeretetet!


Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. - 1 Korinthus 13:13


Mit teszel, ha egy különösen makacs problémával kell szembenézned? Ami ellenáll minden megoldásra irányuló törekvésednek?

Használd a szeretet erejét! Ez a világegyetem legnagyobb ereje. Legyőzhetetlen. Soha nem vall kudarcot (lásd 1 Korinthus 13:8, a King James-féle fordítás alapján).
A Biblia azt írja, Isten szeretet. Tehát amikor egy helyzetbe szeretetet viszel, Istent viszed oda. Gondolkozz el ezen! Amikor szeretetet árasztasz ki egy helyzetben, Jézus válik felelőssé a sikerért.
Mi ez a szeretet, amiről beszélek?
Az 1 Korinthus 13 szerint türelmes és kedves. Nem irigy, nem öntelt, beképzelt vagy goromba. Nem ragaszkodik a saját útjaihoz. Nem sértődékeny, nem neheztel, és nem figyel a vele szemben elkövetett gonoszságra.
A szeretet örvendezik, amikor a jog és az igazság uralkodik. Bármi történjék is, minden körülményben kitart, mindig kész mindenkiről a legjobbat feltételezni. Reményei semmi módon nem halványulnak el, mindent kibír anélkül, hogy meggyengülne (az Amplified Bible alapján).
Az az ember, aki nem hajlandó szeretni, a legjobbat hagyja ki, amit csak Isten adhat.
Ne maradj ki ebből! Árassz ki szeretetet minden pillanatban, minden helyzetben, minden imádságban és minden gondolatodban, amíg teljesen el nem borítja az életedet. Meg fog erősíteni, és ki fog űzni minden félelmet, ami eddig kirabolt téged Isten nagyobb áldásaiból. Elűzi az ördögöt az életed különböző területeiből, és megszabadít a sötétség gyötrelmeitől.
Alkalmazd a szeretetet a szűnni nem akaró problémák ellen. Ez az egyetlen megoldás, aminek semmilyen nehézség nem tud ellenállni!

Igei olvasmány: 1 Korinthus 13

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése