2016. május 28., szombat

Kenneth & Gloria Copeland

Fogadd be Isten emberét


Bizony, bizony mondom néktek: Aki befogadja, ha valakit elküldök, engem fogad be; aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. -– János 13:20
 
 


El sem tudom mondani neked, milyen sok újjászületett, Szent Szellemmel betöltekezett keresztény szedi ízekre a pásztorát szombat esténként, majd imádkozik értük vasárnap reggel! Folyamatosan kritizálják az evangélistákat és a prédikátorokat, akiket Isten küldött, hogy szolgáljanak feléjük – aztán csodálkoznak, hogy miért van szellemi szárazság a gyülekezetükben.

A legtöbben nem is gondolják, hogy ilyenkor Jézus szolgálatát kritizálják. Isten Igéje szerint ugyanis pontosan ezt teszik. Jézus azt mondta, „Aki befogadja, ha valakit elküldök, engem fogad be.”

Tudom, hogy a szolgálók néha elbuknak. Tudom, hogy követnek el hibákat. Jézus tudta, hogy így lesz. Mégis azt mondta: „Ha befogadjátok őket, engem fogadtok be.”

Ha azt gondolod, hogy valamelyik prédikátor nem igei tanítást hoz elő, imádkozz érte! Ha szükséges, ne vegyél részt az alkalmain. De az Ige azt mondja: „Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. De meg fog állani, mert az Úr által képes, hogy megálljon” (Róma 14:4).

Az Evangélium szolgálói nem a te szolgálóid, hanem Istené. Akár igazuk van, akár nem, szeresd és tiszteld őket – ha másért nem, azért, hogy megtiszteld az Urat, aki küldte őket.

Tanuld meg befogadni Isten szolgálóját, akit Jézus küld hozzád, azzal a tisztelettel, amivel magát az Úr Jézust megtisztelnéd. Így óriási szellemi erőnek fogsz ajtót nyitni. Utat engedsz Istennek, hogy betöltse a szükségeidet. Isten kenete fog kiáradni feléd Isten embere által.

Ne engedd, hogy a másik kritizálása megakadályozza a Szent Szellem kenetének kiáradását! Aztán készülj fel az áldásra – mert garantálom, hogy az Úr nem fogja visszatartani tőled!

Igei olvasmány: 4 Mózes 12:1-16 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése