2016. május 26., csütörtök

Andrew Wommack-Rendkívüli szellem

Biztos vagyok benne, hogy mindegyikőtök szeretne előléptetést.
Akár a munkában, akár a barátaid közt, akár a gyülekezetben – bármilyen helyzetben vagy, elismerést, előmenetelt és valószínűleg több befolyást szeretnél. Sajnos nagyon kevés ember hajlandó megtenni azt, amit Dániel és három zsidó barátja tett annak érdekében, hogy rendkívüli szellem legyen bennük. Még kevesebben kötelezik el magukat arra, hogy csak legyenek hűségesek Istenhez. Nem Isten dönti el, hogy rendkívüli szellemed legyen-e, hanem te.

A„rendkívüli szellem” kifejezés csak Dániel könyvében fordul elő. Ezt a Biblia valójában hűségként ábrázolja. Isten előlépteti és megjutalmazza a hűséget és a hűséges szívű embereket. Az Ige szerint tehát az előmenetel kulcsa a rendkívüli szellem.

Erre egy példa a következő igerész:
,,Szolgák! Félelemmel és rettegéssel engedelmeskedjetek földi uraitoknak, olyan tiszta szívvel, mint Krisztusnak. Ne látszatra szolgáljatok, mintha embereknek akarnátok tetszeni, hanem Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát: szellemből, jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek, mert tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól, akár szolga, akár szabad.,, Efézus 6,5-8

A legtöbb ember, aki ezt olvassa, valószínűleg nem szolga, rabszolga vagy úr, ez azonban vonatkoztatható a munkaadókra, az alkalmazottakra, vagy egy másik ember tekintélye alatt álló emberre is. Az Ige szerint a hatalomban fölöttetek állóknak szolgáljatok „félelemmel és rettegéssel, olyan tiszta szívvel, mint Krisztusnak.”(Ef 6,5)
Más szóval a keresztényeknek úgy kell a munkájukat tekinteni, mint Krisztus szolgálatát, és nem emberekét. A rendkívüli szellem egyik jellemzője az, hogy ahelyett, hogy embereket tekintenél forrásodnak, Istent kell annak tartanod. Ez az igeszakasz így folytatódik: „visszakapja az Úrtól” – jelezve, hogy Isten visszaadja neked, amit érte tettél.
Ha nem léptetnek elő, ha mellőznek, ha úgy tűnik, hogy mindenki más felemelkedik, te pedig ugyanott maradsz, lehetséges, hogy nincs rendkívüli szellemed. Talán engedted, hogy rossz hozzáállás, csüggedés, félelem vagy stressz uraljon.
Tudnod kell azonban, hogy a hozzáállásod határozza meg a „magasságodat”.
Nem emelkedhetsz feljebb, mint ahogy magadban elgondolod vagy elképzeled. Nem tarthatsz az ellenőrzésed alatt másokat vagy a körülményeket, de uralhatod a benned lévő gondolkodást.
A Máté 25,23 szerint ahhoz, hogy sok fölött légy úrrá téve, hűnek kell lenned a kevesen.
Ebbe az is beletartozik, hogy légy hű a szíved titkos gondolatai és szándékai fölött is.
Dánielhez hasonlóan választhatod, hogy rendkívüli szellemed legyen.
Ha így teszel, garantálhatom, hogy előrébb jutsz – nemcsak a munkahelyeden, hanem a családodban, a barátaid közt és a szomszédságodban is.
Ha rendkívüli szellemmel élsz, az bővölködővé tesz, és elhozza Isten jóindulatát az életedre. Isten olyanokat keres, akiket előléptethet – és ebbe te is beletartozol!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése